Stigao finansijer (VIDEO)

Užice – FK Sloboda je na današnjoj konferenciji za novinare predstavila novog finansijera odnosno sportskog direktora i novog trenera.

Ovih dana je veoma burno u i oko Slobode jer dugo traje neizvesnost oko toga šta će biti sa mezimčetom užičkog sporta. Da podsetim da su se na nedavno završenoj Skupštini koja nije prošla slavno dve zaraćene strane razišle a da rešenja nije bilo. Na tom skupu se raspravljalo samo o jednoj soluciji i to onoj koju je predložilo gradsko rukovodstvo a to je da klub promeni ime i krene dalje bez dugova. Članovi Skupštine su bili podeljeni po tom pitanju ali nisu mogli da čuju šta na drugoj strani nude ljudi koji su vodili Slobodu. To što nisu čuli tada, po rečima Branka Beševića iz opravdaih razloga, čuli su par dana kasnije u prostorijama Gradskog stadiona gde je predstavljen novi finansijer i novi trener. Takođe Bešević se osvrnuo i na pretnju gradskog rukovodstva oko finasiranja iz budžeta, rekavši da nisu isti aršini za sve klubove u Srbiji. Postojala je priča da će gradsko rukovodstvo u slučaju da ne prođe njihov predlog, a nije prošao, novom- starom rukovodstvu naplaćivati usluge korišćenja stadiona poo komercijalnim cenama. Gradom se pronela priča da će stadion posle radnog vremena a ono je od 07-15 časova biti zaključan i da će oni fudbaleri koji dođu na protivku ostati bez terena.U celu priču se umešao i novi finasijer Božidar Opačić koji je takođe imao šta da kaže na ovu temu.

Božidar Opačić je užičkoj sportskoj javnosti predstavljen kao spasiliac Slobode. Kako je rečeno ugovor je napravljen na neodređeno vreme, i u njemu je jasno definisano da će svi troškovi oko organizacije kluba biti na Opačićevom teretu. Grad više neće ulagati u Slobodu, ali Opačić smatra da će ih rezultati koji će odmah biti vidljivi naterati da počnu drugačije da razmišljaju. Opačić se uzda u veliki rad a kako je upućen u igrački kadar Slobode svestan je činjenice da će morati da se uradi veća selekcija igrača, dok o ambicijama kluba nije želeo monogo da priča. Novi trener Slobode je Milan Bosanac. U svojoj karijeri je vodio BSK Borču, Sindjelić, u jednom trenutku i Rad kao i selekciju do 17 godina u Čukaričkom. U poslednjoj sezoni je trenirao Slobodu iz Tuzle a sudbina je htela da ponovo bude trener jedne Slobode, ovoga puta iz Užica. Na prozivci se pojavilo 20 igrača ali se veći broj očekuje u narednim danima. Vremena je malo, prvenstvo počinje 11. avgusta a sistem takmičenja u Prvoj ligi Srbije od ove godine je isti kao i u Super ligi. Ekipe se dele na one iz plej ofa i plej auta pa u krug. Biće izuzetno teško ali kako kaže stara narodna plaše se i kukavice i hrabri ali hrabri probaju.

You may also like...