Stamatović: Prezadovoljan sam, osnivam svoju stranku

ČAJETINA – Predsedički kandidat Milan Stamatović naveo je da su „dobri izborni rezultati“ koje je ostvario na izborima podstrek da nastavi sa politikom ozdravljenja Srbije i najavio formiranje sopstvene stranke.

„Prezadovoljan sam izbornim rezultatom. Po osvojenim glasovima u Užicu, Arilju i Kosjeriću sam drugi, u Priboju i Požegi treći, a u Čajetini sam Vučiću priredio najubedljiviji poraz“, kazao je Stamatović.

Prema podacima koji su objavljeni nakon izbora, Stamatović je osvojio između 1,1 i 1,3 odsto glasova na teritoriji cele Srbije.

On je, međutim, u saopštenju naveo da je podrška njegovoj politici i njemu kao jedinom političkom kandidatu „iz provincije“ dokaz da je Srbiji neophodna nova stranka koja se već rađa „prvi put iz unutrašnjosti i širi kao cunami celom Srbijom i polako opkoljava odnarođenu vlast u Beogradu“.

Stamatović je najavio nove poteze Grupe građana „Za zdravu Srbiju“.

„Mi, iz ‘Zdrave Srbije’ već od jutros nastavljamo ono što smo započeli. Posao na registraciji naše političke partije i pripreme za vanredne lokalne izbore koji se 23. aprila održavaju u Kosjeriću, gde ćemo nastupiti kao izborna lista ‘Za zdravu Srbiju – Milan Stamatović'“, rekao je Stamatović.

On je u saopštenju kritikovao opozicione kandidate koji nisu hteli da se dogovore oko zajedničkih poteza prema domaćim i međunarodnim institucijama.

„Nije bilo sluha. Višak sujete, međusobna netrpeljivost ili nešto treće, kao rezultat dali su najneregularnije izbore u Srbiji od 1990. naovamo, u kojima su opozicioni kandidati izigravali ikebanu demokratije, dajući tako legitimitet lažnoj demokratičnosti ovih izbora“, ocenio je Stamatović.

You may also like...