SNP: Ponikve kao regionalno preduzeće

UŽICE- Na konferenciji za novinare SNP  uputila je  reči kritike lokalnoj vlasti zbog toga što nema novih investicija,kao i što  nisu završene stare koje su započete u prošlom mandatu, poput vrtića na Pori za koji se četvrtu godinu zaredom izdvajaju sredstva.

 

:Član Povereništva užičke Srpske narodne partije Vladimir Ristović   izjavio je da su u budžetu za 2016. godinu, predviđena  nova zaduživanja u visini od 200 miliona dinara i rasprodaja parcela koje su u vlasništvu grada od 180 miliona dinara.
“ A da ni deo tih sredstava nije uložen u potencijalne investicije i razvoj privrede u našem gradu, nego se koristi za podmirivanje redovnih rashoda ,plate, krediti“ , kaže Ristović .
Srpska narodna partija u Užicu u izbornu kampanju ući će,po njegovim rečima, sa konkretnim ekonomskim programom za razvoj privrede, posebno poljoprivrede i turizma. 
 Predsednik Povereništva SNP Vladan Virijević u ime stranke predlaže lokalnoj vlasti i Ministarstvu građevine intenziviranje realizacije Aerodroma Ponikve u civilne svrhe zbog privredno-turističkog razvoja čitavog Zlatiborskog okruga .
„Jedno od rešenja za ovaj projekat jeste formiranje regionalnog preduzeća, gde bi osnivači bile opštine Zlatiborskog okruga što bi omogućilo efikasniju realiazciju projekta u koji je potrebno investirati 5 miliona evra kako bi se Ponikve stavile u civilni saobraćaj“,  smatra Virijević. 
Virijević  dodaje da je ,pored stavljanja u funkciju Aerodoroma Ponikve, jako bitan infrastrukturni projekat i izgradnja kraka Koridora 11 prema Zlatiboru koji je ključan za razvoj privrede regiona.
ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.