Sneg neprestano pada, putevi prohodni, zabranjen saobraćaj šleperima

ZAPADNA SRBIJA – Sneg koji od sinoć pada bez prestanka za sada nije naneo velike probleme u saobraćaju i svi putni pravci u zapadnoj Srbiji su prohodni, navode u Putevima Užice.

„Sneg intezivno pada, ali mi imamo dovoljno mehanizacije i soli, čistimo uredno, putevi su svi prohodni, čak i kritični prevoji na Zlatiboru, Jabuci i Debelom brdu. Trenutno je zabranjen saobraćaj za šlepere. Policija zaustavlja ova vozila sa lošim pneumaticima, jer oni večito prave problem, pa čistači ne mogu da prođu. Od vremenske situacije zavisi kada će im biti dozvoljen saobraćaj“, kaže za ZOOMUE direktor Puteva Užice Leko Korićanac.

Kolovozi su mokri i trebalo bi obratiti pažnju na puteve od Zlatibora ka Crnoj Gori, navodi AMSS.  Zabrana za terenta vozila  aktuelna je i na putevima na području Sjenice, Ivanjice i Novog Pazara.

Sve ulice i lokalni putevi na području Užica su prohodni, a Niskogradnja je još od sinoć počela sa preventivnim posipanjem ulica rizlom i solju.

Visina snežnog pokrivača, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na mernoj stanici Karajukića bunari na Pešteru je 24 centimetra, dok je na Zlatiboru 11 centimetara.

 

You may also like...