Sloboda na startu KLS protiv favorita lige (VIDEO)

UŽICE-Utakmicom protiv čačanskog Borca košarkaši Slobode startuju u Košarkaškoj ligi Srbije u subotu u Užicu.Očekivanja kluba su velika,plasman među prvih osam ekipa koje idu u Super ligu.

Predsednik kluba Goran Tošović ističe da je ovo prva sezona Slobode u Prvoj ligi posle toliko godina i da im je potrebna podrška celog grada.

„Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom sa gradom ,a napravićemo i zajednički plan kako da zaokružimo i organizacionu i finansijsku strukturu u klubu.Fali nam još jedna četvrtina i ljudi i novca.A uspeh i ambicije zavise od finansija ,ali i medijske podrške“,poručio je Tošović i naglasio da Sloboda ima veliki benefit u sportskom direktoru Ratku Radovanoviću .

Trener košarkaša Slobode Vladimir Lučić naveo je da je novi rang takmičenja zahtevao i novu ekipu u kojoj je sada 8 novih igrača.

„Zadovoljan sam atmosferom u ekipi ,kao i pripremnim periodom u kom smo imali dovoljno utakmica da se ekipa uigra.Dobro su se uklopila u dva Amerikanca koja su pojačala naš tim Abrams i Kadiri „,rekao je Lučić.

Kapiten Slobode Nikola Otašević poručuje da ,bez obzira što je Borac uz Dinamik favorit lige,Sloboda može da napravi iznenađenje već u prvom kolu.

„Pobeda nad Borcem bila bi veliki podstreh za ekipu i samopouzdanje.Mi smo spremni za dobar start,ali očekujemo i pomoć publike da bi ostvarili što bolje rezultate“,istakao je Otašević.

Utakmica Sloboda-Borac igra se u subotu od 19 časova u hali Veliki park.

You may also like...