Biznismen iz Čikaga vraća dugove i Užičane u Superligu

UŽICE-Prvoligaša iz Užica u narednu sezonu trebalo bi da povede nova uprava, predvođenja biznismenom iz Amerike koji je najavio čišćenje dugova i ulazak u srpsku fudbalsku elitu.

Saša Turović, Čačanin rodom koji živi u Čikagu želi da preuzme Slobodu i aktuelnoj upravi dostavio je ponudu koja se ne odbija i koja raduje navijače crveno-crnih.

 Dug Slobode računajući i neisplaćen novac za reflektore na Gradskom stadionu je 520.000 evra i Turović je ponudio da ga izmiri.

„Izuzimajući novac koji smo dali iz svojih džepova, nas desetak iz sadašnje uprave Slobode za poslednjih tri godine pozajmili smo klubu 188.500 evra. Mi ćemo se odreći 78.000 evra, a ostalih 110.000, barem je tako usmeno dogovoreno, Turović će nam vratiti“, kaže za Blicsport Josip Ristanović, predsednik Upravnog odbora Slobode iz Užica.

Jedan od uslova na kome je insistiralo sadašnje rukovodstvo je, kaže Ristanović, da Sloboda u narednoj sezoni sačuva prvoligaški status, na šta je Turović odgovorio da mu je ambicija da se u Užicu uskoro opet igra Superliga.

Blic

You may also like...