Slađa polovina ostala u Užicu (VIDEO)

UŽICE – Jedinstvo Putevi su prekinuli pobedonosnu seriju Sloge iz Požege i skinuli ih sa prvog mesta srpske lige zapad.

Sloga je u Užice doputovala kao favorit jer to pokazuje stanje na tabeli. Požežani su jedina ekipa bez poraza dok se Jedinstvo nalazi u donjem delu tabele i za njih je ova utakmica bila veoma bitna. Putari su što se tardicije tiče bili u prednosti jer su u prethodnim utakmicama, kada su ove dve ekipe bile rivali redovno pobeđivali na svom terenu ali u ovom prvenstvu stvari stoje drugačije pa su Užičani više strepeli za rezultat. Na kraju podela bodova uz najnepopularniji rezultat a slađa polovina ostaje u Užicu. Posle odlaska Đukića u Slobodu Jedinstvo Puteve je preuzeo Goran Ćosić koji je na teren izveo ekipu u sastavu: Lazić, Jezdimirović, Nemanja Cvetković, Mitrović, Živković (Nenad Cvetković 46′), Đurić, Karadarević, Bralušić (Šunjevarić 46′), Glišić, Petrović i Pjević (Radović 68′). Jovan Nikitović nije imao dilemu jer se ekipa koja pobeđuje ne menja: Nikolić, Čolić, Vlašić, Glišović, Janjić, Ristić, Božić (Tešić 87′), Danilović (Radosavljević 65′), Stojaković, Grujičić (Đukić 73′) i Plazinić. Utakmicu je sudio Iavnjičanin Ljubiša Borisavljević sa pomoćnicima Marko Živković i Nikola Marković oba iz Kargujevca.

Kao što je bilo i očekivano obe ekipe su počele poziciono, sa jasnom namerom da se ne primi gol. Ćosić je svojoj ekipi sugerisao da je najveća opasnost po njegovu ekipu Stojaković čije lopte imaju oči, dok je Nikitović kao najveću opasnost apsotrofirao Petrovića kao najiskusnijeg i najboljeg šutera ne samo u Jedinstvo Putevima več u celoj ligi. U takvoj igri po veoma prijatnom vremenu za igru pred 500 gledalaca, do 25. minuta nije viđeno ništa što je moglo da bude zapisano, a nakon toga su usledile dobre prilike za goste. Prvo je Plazinić odlično stvorio sebi priliku za udarac, gađao je levi gornji ugao Lazća koji fenomenalnom intervencijom spašava čist pogodak. U 28. Stojaković izvodi korner a Glišović je najbolji u skoku, posle čijeg udarca glavom lopta odlazi pored gola. Dva minuta kasnije Plazinić izvodi aut, Stojaković petom proigrava Grujičića a ovaj veoma loše završava akciju koju je morao da pretvori u gol. U 40. minutu Borisavljević je dosudio slobodan udarac za domaće na 35 metara od gola Sloge. Kod lopte je stao Petrović i pokazao kakav udarac ima. Naterao je iskusnog Nikolić na intervenciju koji loptu šalje u korner. Poslednju pokušaj u prvom poluvremenu viđen je u 44. minutu kada je Danilović šutirao sa dvadesetak metara preko gola.

 

Kako u srpskoj ligi utakmicu moraju da počnu dva bonus igrača tako po pravilu na poluvremenu ostaju na tuširanju a na teren ulaze oni sa više iskustva. Ćosić je u svlačionici ostavio Živkovića i Bralušića a na teren poslao Cvetkovića i Šunjevarića. Nikitović nije izvršio nijednu izmenu a drugo poluvreme je razočaralo sve prisutne na stadionu u Krčagovu. Sloga je kontrolisala igru i loptu ali je sve to bilo toliko jalovo da Lazić nije morao da strepi po svoj gol. Putari su nastavili sa taktikom, strpljivo i odgovorno uz nadu da će Petrović uspeti da postigne gol iz prekida. Prvu priliku za to imao je već u 47. minutu ali očigledno da njemu ne odgovaraju situacije bliže golu. 18 metara od gola a lopta je otišla pored desne stative. Mnogo bolje je Petrović šutirao u 63. minutu kada je udaljenost bila oko 30 metara ali i Nikolić zna za jadac pa je bio dobro postavljen i loptu poslao u korner. Igra se uglavnom svodila na to da igre nema jer su gosti previše polemisali između sebe, pa onda sa protivničkim igračima i na kraju sa sudijom koji je imao više duvanja u pištaljku nego saobraćajac u najvećoj raskrsnici kada ne radi semafor. Sve to su veoma dobro koristili domaći i na kraju uspeli da sačuvaju svoj gol i osvoje veoma važan bod. Sloga je ovim remijem izgubila poziciju broj jedan na kojoj se sada nalazi Zlatibor, a upravo ove dve ekipe se sastaju u derbiju 9. kola u Požegi. To će biti prilika da se pobedom nad konkurentom za najviši plasman vrate na lidersku poziciju ali da bi do toga došli biće potrebno mnogo više od ovog što su pokazali u Užicu, što znači da će Nikitović sa svojim saradnicima imati mnogo posla tokom naredne sedmice.

 

You may also like...