Slaba igra, mirne mreže (VIDEO)

UŽICE – Sloboda i Bežanija  su podelili bodove u utakmici koja kvalitetom ne bi zadovoljila ni mnogo niži rang takmičenja.

Premijerna utakmica Prve lige Srbije između Slobode i Bežanije nije mogla da zadovolji 500 gledalaca koji su pod svetlima reflektora na grdaskom stadionu u Užicu posmatrali ovaj meč.  Obe ekipe bezidejne, sa veoma malo kreativnosti što je na kraju rezultiralo nerešenim ishodom bez golova. Sloboda je igrala u sastavu: Čubraković, Jezdimirović, Glišović, Tamindžić, Vučković, Jovanović (Karadarević 56′), Cvetić, Živanović, Stošković (Babić 64′), Benjamin (Stanimirović 80′) i Plećić. Bežanija se Slobodi suprotsavila sastavom: Krunić, Smiljanić (Bašanović 71′), Filipović, Đorđević, Stojanović, Radovanović, Desančić, Gojkov (Jeremić 65′), Matijević, Guzina (Radočaj 56′) i Milošević. Utakmicu je sudio Aleksandar Živković iz Niša, a pomagali su mu Miloš Mitić iz Svrljiga i Vladimir Đuričić iz Leskovca. Da će prisutni gledaoci na stadionu gledati nezanimljivu fudbalsku predstavu videlo se od samog starta jer obe ekipe nemaju tu dozu kvaliteta da mogu da igraju na višem nivou. Na to se nadovezao i teren koji po svemu sudeći nikad nije bio u gorem stanju nego što je sad. Neravan, nepokošen, sve u svemu loš za igru. Sve u skladu sa stanjem u klubu. Za devedeset minuta jedino vredno pažnje je prilika u 24. minutu kada je Benjamin pobegao odbrani Bežanije ali ga je zastavio Krunić. Domaći su u 41. minutu tražili jedanaesterac kada je od strane Filipovića oboren Stošković, a pištaljka Živkovića je ostala nema. Jedinu priliku gosti su imali u nadoknadi vremena kada Milošević nije zatresao mrežu sa samo tri metra.

Prema svemu viđenom Slobodi predstoji grečevita borba za prvoligaški status. Đukić raspolaže više nego limitiranim igračkim kadrom koji teško može da zadovolji ovaj rang takmičenja. Potpuno isto je bilo i na drugoj strani na kojoj je bila Bežanija, čiji su igrači od 65. minuta padali i tražili pomoć jer su ih hvatali grčevi. A ritam utakmice je bio nivou rekreacije. Sloboda se nalazi na 10. mestu sa 19 bodova a u sledećem kolu gostuje u Vranju prvoplasiranom Dinamu.

You may also like...