Sezona za ponos (VIDEO)

POŽEGA- Fudbaleri Sloge su sezonu 2016/17 završili na trećem mestu i tim rezultatom mogu da budu zadovoljni svu u klubu i oko njega.

Veoma zanimljvom završnicom okončana je sezona u srpskoj ligi zapad. Trka u troje za viši rang završila se tako što je kragujevački Radnički prvi presekao vrpcu i vratio se u prvoligaški takmičenje. Iza njega su ostali Budućnost Krušik i Sloga koji će sreću potražiti u narednom prvenstvu. I pored toga što su Požežani završili na trećem mestu slobodno i bez preterivanja se može reći da je Sloga bila najprijatnije iznenađenje ovog proleća. Zahvaljujući svojim odličnim igrama ali i lošijim rezultatima glavnih pretendenata za ulazak u viši rang, Sloga je došla u poziciju da se bori za prvo mesto i da ozbiljno zapreti Kragujevčanima i Valjevcima. Predan rad ljudi u klubu dolazi do izražaja a selektiranje tima za narednu sezonu već je počelo.

Jovan Nikitović je sa svojim igračima napravio odličan rezultat. Od kako su se vratili u srpsku ligu svake godine su pravili pomak na tabeli za jedno mesto. Na kraju 2015. bili su peti, 2016. četvrti, a ove 2017. treći. Više nego odlično proleće u kom su ostvarili skor od 10 pobeda, jednog remija i četiri poraza, uz 32 postignuta i 19 primljenih golova gurnuli su ih u borbu za prvo mesto. Na kraju se pokazalo da Sloga nije imala snage za podvig ali niko u klubu se zbog takvog raspleta nije razočarao. Naprotiv, to je motiv da se još bolje i kvalitetnije spreme za nove izazove koji će ih dočekati u narednoj sezoni.

Ove sezone Sloga je u ekipi imala dobre bonus igrače. Stanić je pokazao da ima štofa i da se na njega može ozbiljno računati, kao i Tešić. Varničić je povremeno uskakao u tim ali Jovan Nikitović  traži mnogo više.

Sloga je bila najefikasniji tim na srpoligaškom zapadu sa 53 postignuta gola. Najbolji strelac je bio Gradimir Grujičić koji je čak 19 puta pogađao protivničke mreže a odbrana je kapitulirala 34 puta. Najubedljiviju pobedu ostvarili su protiv Jedinstvo Puteva 5:3, a protivniču mrežu nisu tresli samo protiv Šapina i Budućnost Krušika. Na kraju kada se sve sumira Sloga je odigrala sezonu za ponos, bez ijedne mrlje. Početak priprema Nikitović će najverovatnije zakazati za početak jula i tada ćemo videti šta je uprava uradila na na polju pojačanja i sa kakvim igračkim kadrom izalazi na megdan u sledećoj sezoni.

ZooM

You may also like...