Rok na ispitu u Užicu (VIDEO)

UŽICE – U Užicu je u toku četvrti Rok festival na kome se predstavlja 22 benda, od kojih je 14 iz Užica.

Jaki ritmovi, autorske pesme i dobro pozanti rok hitovi pred Užičanima su tri festivalska dana. Zainteresovanost bendova svedoči da je festival, iako tek četvrti po redu, prerastao u ozbiljan.

„Prijavilo se više od trideset bendova, nismo mogli sve da ih ugostimo, već se svaki dan predstavlja po sedam bendova“, kaže Bojan Borisavljević, predsednik Užičke rok scene.

Festival je prilika da se mladi bendovi predstave lokalnoj publici, ali da se i većina iskusnih užičkih rokera, koji su svirali ili sviraju u više bendova, iznova pokažu pred svojom publikom.

„Mi i dalje uživamo u muzici koju radimo, radimo nove stvari, cover-e… Najbitnije je da svi i dalje sviramo“, kaže Dragan Spasojević iz benda Robovi.

Najveći broj bendova je iz Užica, ali tu su i bendovi iz Beograda, Mladenovca, Novog Sada i Ćuprije… Među njima i prvi put kraljevački bend Krstaši.

„Mi trenutno čuvamo kraljevački rokenrol, ovo koristimo kao priliku da promovišemo naš grad, da nas ljudi čuju i da budemo stalni gosti u Užicu“, navodi Vlade Krunić iz Krstaša.

I bubnjaru benda Pero Deformero Luki Jelisavčiću najveća je satisfakcija da svira sa momcima iz domaćeg benda Brat koji je ove godine izdao autorski album. Ističe koliko je bitna podrška u rodnom gradu.

„Prvi put sam se našao u ulozi tekstopisca i kad mi neko pohvali tekst to dosta znači, a ovo je jedna od prilika da to prezentujemo. Mnogo nam znači podrška domaće publike, kako kažu, ako uspeš na domaćem terenu svugde ćeš“, tvrdi Luka.

Pored benda Brat ove godine su album izdali i bend Eastok i Hadži prodane duše koji su pre dve godine pobedili na Zaječarskoj gitarijadi. Svi oni nastupaju i na festivalu u svom gradu pokazujući da je Užice grad rokenrola. Ljubav prema hard core-u u ovom gradu dokazuje više od 20 bendova od kojih su bar 15 autorski.

You may also like...