Ribari dobijaju dom na Limu

PRIBOJ – Na Potpećkom jezeru, počela je druga faza radova na izgradnji Ribarskog naselja, turističko-sportskog kompleksa namenjenog ljubiteljima prirode i ribolova. Radove vredne oko 3,5 miliona dinara finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a posao je poveren lokalnoj firmi “Vučkomont”. Ovo naselje prve goste moći će da primi već početkom jula, kada je planiran završetak izgradnje.

Reč je o montažnim konstrukcijama, a u okviru naselja izgrađeni su bungalovi, otvoreni šank, toalet sa tuševima, dva seta stolova, klupe i pečurke. Izgradnjom ovog svojevrsnog kompleksa na Potpećkom jezeru, biće obogaćena turistička ponuda Priboja, i stavljeni u upotrebu prirodni potencijali i lepote ovog kraja, a ljubiteljima ribolova i prirode ponuđen adekvatan sadržaj za okupljanje i boravak u prirodi.

„Pored postojeća četiri predviđeno je postavljanje još dva bungalova i njihovo kompletno opremanje, postavljanje dodatnog mobilijara, nabavka ribarskih čamaca i multifunkcionalnih pontona, kao i postavljanje rasvete od Ribarskog naselja do magistralnog puta“, kaže za “Novosti” direktor Turističke organizacije Priboj Vladan Radović.

Inače, prva faza radova koja je okončana krajem prošle godine, obuhvatila je uređenje prostora, izgradnju četiri bungalova za smeštaj i pratećeg mobilijara, kao i uređenje ribarskih staza. Sada nakon što naselje postane kompaktna celina, poslužiće kao mesto na kome će ribari i ljubitelji prirode imati sve neophodne uslove za boravak.

Večernje novosti

You may also like...