RH centar „Zlatar“ dobija novog vlasnika

NOVA VAROŠ – Specijalna bolnica za lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja „Zlatar“ dobiće pre kraja godine novog vlasnika koji je spreman da uloži pet miliona evra koliko je njena procenjena vrednost, rekao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

„Reč je o domaćim investitorima koji imaju razvijen biznis u Beogradu. Dolazili su kod nas u Novu Varoš i na Zlatar više puta, obilazili objekat i videli u kakvom se stanju nalazi. Nakon toga imali smo sastanak u Vladi Srbije na kojem je donet zaključak da investitor napravi biznis plan i da ga predoči Vladi Srbije i PIO fondu, a potom će Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja raspisati javni poziv za prodaju objekta. Sve to trebalo bi da bude gotovo početkom jula“, istakao je Vasiljević.

Nekada nosilac razvoja zdravstvenog turizma i opštine Nova Varoš RH centar “Zlatar”, zbog nagomilanih obaveza, a kasnije i ukidanja kardiologije i svih zdravstvenih usluga, ne radi više od osam godina.

Ovaj objekat čiji je vlasnik PIO fond raspolaže sa 17.000 metara kvadratnih korisne površine i 330 postelja. Do pre deset godina ostvarivao je do 70 hiljada noćenja godišnje, dok je za četiri decenije postojanja u njemu lečeno više od 100 hiljada pacijenata.

PP Media

You may also like...