Rafting na Limu (VIDEO)

PRIBOJ – U Priboju je za vikend održan Evropski kup u raftingu, državno, univerzitetsko i master prvenstvo Srbije, memorijal „Aleksa Kojadinović“ na kome se okupilo više od 30 ekipa iz pet zemalja regiona.

Rafting je ekstremni sport,  pa loši vremenski uslovi, hladna voda i visok vodostaj Lima, nisu omeli raftere da odmere snage na jedinstvenoj stazi od Žičanog mosta do bazena. Takmičili su se u atraktivnim R4 disciplnima, slalom, spring, paralelni sprint i „downhill“.

 Lim je brza reka i vožnja niz njen tok zahteva veštinu, pa je pravim ljubiteljima ovog ekstremnog sporta zadovoljstvo da voze niz pribojsku stazu.

„Velika je kubikaža vode puštena, zahtevna je staza, malo je ekipa moglo da prođe sve kapije“, kaže rafter iz Priboja Branislav Divac.

 Ove godine učestvovalo je 24 muške i sedam ženskih ekipa iz Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

„Stvarno smo napravili jedan spektakl, da na reci Lim, a uopšte i u regionu, bude ovoliko ekipa. Ovo je stvarno retko videti i zato smo vrlo ponosni“, rekao je predsednik Rafting asoscijacije Srbije Dejan Puzović.

Evropski kup je organizovala Rafting asocijacija Srbije u saradnji sa opštinom Priboj i uvršeten je u kalendar Svetske rafting federacije.

You may also like...