Rađen : Povećan broj turista u regiji Zapadna Srbija (VIDEO)

TARA-Broj turista koji posećuju turtističke destinacije u Zlatiborskom okrugu konstantno raste poslednjih pet godina,a ove godine beleži se povećanje turističkog prometa za 10 odsto,izjavio je direktor TO regije Zapadna Srbija Miroslav Rađen.

„Domaći turizam je u porastu zahvaljujući vaučerima koje je uvelo Ministarstvo trgovine,turizma i telekomunikacija.Najposećenije su planine ,a ono što je novo u turističkoj ponudi je tura Čarobni turistički prstem koji obuhvata vožnju Drinom od Perućca do Višegrada,posetu Andrić grada,Mokre gore,Drvengrada,vožnju starom prugom od Višegrada do Mokre gore.Sve je veći broj i stranih turista ,među kojima i Kineza“,kaže Rađen.

Turistička organizacija regije Zapadna Srbija organizovala je,uz podršku resornog ministarstva,konferenciju na Tari ,kako bi turistički radnici sumirali ovogodišnje rezultate i upoznali se sa novim trendovima u oglašavanju u medijima.

„Marketing i promocija koju rade turističke organizacije treba da budu dobro isplanirani,jer imamo ograničene budžete sa kojima raspolažemo,tako da ne možemo da se pojavljujemo na svim ciljnim tržištima,niti u svim medijima“ ,ističe Rađen.

Zaključak konferencije je da je konstantno prisustvo u medijima jako bitno,ali da se turisti mogu dovesti na željenu destinaciju samo ako im se ponudi nešto drugačije od drugih.

You may also like...