Putevi prohodni, dodatna mehanizacija na visokim prevojima

ZLATIBORSKI OKRUG – Svi magistralni i putevi drugog reda su očišćeni i prohodni i situacija je, uprkos velikim količinama snega koja pada, pod kontrolom, rekao je za ZOOMUE direktor JP Puteva Užice Leko Korićanac.

„Noćas jeste bilo problema da očistimo, ali zastoja nije bilo. Jutros sneg pada intezivno i najviše ga je na visokim prevojima Borova glava, Jabuka, Debelo brdo i Kadinjača. Na tim prevojima imamo dežurne ekipe i mehanizaciju koja samo njih održava, jer su problem vetrovi koji za pola sata ponovo naprave velike smetove. Na Debelom brdu je bilo toliko snega da nismo mogli da ga ostavljamo sa strane, već smo morali da ga iznosimo i lagerujemo na druge lokacije“, naveo je Korićanac.

On je upozorio vozače da ne kreću na put bez preke potrebe dok se vremenske prilike ne poboljšaju.

Prema podacima zimske službe JP Puteva Srbije na snazi je zabrana kretanja teretnim motornim vozilima na većini puteva u višim predelima Valjeva, Užica, Ivanjice, Sjenice i Novog Pazara.

I danas se očekuju obilnije snežne padavine i povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 20 centimetara, a u planinskim predelima i stavarnje snežnih nanosa, prognoza je RHMZ.

You may also like...