Promocija turističke ponude regije Zapadna Srbija

TRST, VIĆENCA – Predstavnici TO Regije Zapadna Srbija prezentovali svoje turističke potencijale u Vićenci i Trstu.

U sali srpske zajednice u Vićenci održana je prezentacija turističke ponude regije Zapadna Srbija lokalnom stanovništvu, a istoj je prisustvovao i gradonačelnik Arizagnana (provincija Vićence) Đovani Lovato.
Tokom prezentacije posetioci su mogli saznati dosta toga o pojedinostima i atrakcijama regije, dok su po završetku zvaničnog dela prezentacije imali priliku i degustirati gastronomske ponude Zapadne Srbije i Zlatibora.

Promocija Regije u Trstu

TO regije Zapadna Srbija završila je uspešno studijsko putovanje promocijom u Trstu. Tom prilikom, delegaciju je primila generalni konzul Srbije u Trstu Ivana Stojiljković u prostorijama konzulata, gde je u razgovoru sa predstavnicima Regije istakla veliku zahvalnost na dolasku i nadu za još bolju saradnju u budućnosti.
Nakon toga održana je prezentacija turističke ponude Regije u prostorijama srpskog udruženja u okviru crkve Svetog Spiridona uz blagoslov protojereja Raška Radovića. Promociji i prezentaciji prisustvovao je veliki broj lokalnog stanovništva, a događaj su pored našeg konzula u Trstu uveličali i konzuli Hrvatske i Grčke.

Veliku pomoć u organizaciji ovog događaja predstavnici TO regije Zapadna Srbija imali su od udruženja Srba u Trstu “Vuk Karadžić“ sa kojim je potvrđena odlična saradnja i dogovoreni su slični događaji u budućnosti.

 

 

You may also like...