Programi Multisofta za budućnost (video)

UŽICE – Program „My Book Machine“ kreativnog tima Multisofta iz Užica dobio je, na najvećem sajmu obrazovanja u Hanoveru, nagradu kao najbolji obrazovni alat. U Nemačkoj je već u primeni, a od sledeće školske godine verovatno će biti dopuna obrazovnom sistemu i u Velikoj Britaniji i SAD. Želja im je da njihov program doprinese unapređenju obrazovnog sistema i u Srbiji.

 

My Book Machine je program napravljen za potrebe učitelja i đaka, odnosno softver koji na jednostavan način omogućava profesorima da prave svoje štivo, u vidu interaktivnih knjiga, objašnjava jedan od autora.

Program podržava sve korisničke programe koji se koriste u nastavi, a da pri tom mogu da se dodaju novi podatci bilo da su multimedijalni ili ne; tesktovi, slike video materijal i zvučni zapisi. Sastoji se iz dva dela.

Trenutno je u primeni u Nemačkoj i Austriji gde ga osim profesora u školama koriste i autori knjiga jer ima daje mogućnost da kvalitet sadržaja mogu proveriti pre samog objavljivanja. Primenili pa nagradili pečatom kvalaiteta u Beču i proglasili najboljim obrazovnim alatom na sajmu u Hanoveru, od tada za ovaj program vlada veliko interesovanje.

Autori ovog programa veruju da će uskoro biti u upotrebi i u Srbiji, gde iako su do sada izdali preko 100 multimedijalnih obrazovnih programa često nisu imali sreće.

Profesori bi primenom ovog programa mogli svoju multimedijalnu knjigu da postave na Internet, gde bi učenici, korišćenjem pretraživača, ili besplatnim Android i iOS aplikacijama na tabletima, umesto da se dopisuju na društvenim mrežama, učili naprimer biologiju.
ZooM

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.