Proglašeni najbolji sportisti Priboja za 2019.

PRIBOJ – Atletičarka Jana Dragutinović, član AK FAP, najbolji je sportista Priboja za 2019. godinu.

Za najboljeg mladog sportistu ove godine dodeljene su dve plakete. Karatista Tarik Alić osvojio je u ovoj sezoni čak 32 medalje, a mladi atletičar Benjamin Kokor u trci na 60 metara bio treći i na državnom prvenstvu Sportskih igara mladih u Novom Sadu i na završnom takmičenju SIM-a u Splitu.

Najbolji sportski kolektiv u 2019. godini bez dileme je Rafting klub Eko – Lim, čije su devojke prvaci Srbije i šampionke Evrope sa prvenstva u Banja Luci, dok je muška ekipa imala zapažene nastupe na mnogim takmičenjima. Klub je bio i uspešan organizator evropskog Kupa u Priboju.

Trener godine je Ljubiša Raović, trener u AK FAP, koji je u protekloj godini ostvario odlične rezultate i oformio školu atletike.

foto: Priboj.rs

Za doprinos razvoju školskog sporta nagrađen je profesor fizičkog vaspitanja Vladica Radović.

Sportski radnik godine je veliko ime pribojskog rukometa Slaviša Laković, aktuelni trener superligaša Spartaka iz Subotice i član trojne komisije koja rukovodi RK Priboj.

Najuspešniji sportista Priboja, koji nastupa van teritorije naše opštine i ove godine je rukometašica Željka Nikolić, član rumunske Krajove i reprezentacije Srbije, u čijem je dresu bila jedna od najboljih igračica na, krajem godine održanom Svetskom prvenstvu.

Plakete za afirmaciju sporta u Priboju dobili su fudbaler Mustafa Ufko Hasanagić, nekadašnji golgeter FAP-a i beogradskog Partizana, učesnik finala Lige šampiona, zatim košarkaš Mileta Lisica, bivši igrač pribojskog Poliestera i dvostruki šampion države sa Crvenom zvezdom, rukometaš Ćazim Delić, igrač pribojskog FAP-a iz prvoligaških dana i odbojkašica Belma Juković-Hajdaragić, član čuvene ekipe pribojskih odbojkašica, koje su za dve godine stigle i do Prve savezne lige.

Posthumno Plakete za životno delo dodeljene su neumornim sportskim radnicima Aleksandru Acku Kostiću, dugogodišnjem sekretaru SOFK-e i vrsnom organizatoru i Vladu Pivljaninu, bivšem atletičaru i atletskom treneru, preko 25 reprezentativaca iz Priboja i učitelja brojnih šampiona ovog grada.

Najbolji parasportista je Šefket Kriještorac, svestrani sportista i osvajač pehara i medalja sa brojnih takmičenja.

Zahvalnice za doprinos razvoju pribojskog sporta i u prošloj godini pripale su Sportskom savezu Srbije, Sportskim igrama mladih, ljudima dobre volje i preduzetnicima, kao i medijima iz našeg i susednih gradova.


You may also like...