Prijem za Đurića i Vesnića (VIDEO)

UŽICE – Gradonačelnik Užica Tihomir Petković priredio je prijem za Nebojšu Đurića, osvajača bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u paraatletici u Dubaiju i Milovana Mikicu Vesnića, pobednika ovogodišnjeg šampionata TCR Istočna Evropa.

Prijemu su prisustvovali i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, trener Nebojše Đurića Nikola Radovanović i osvajač već brojnih medalja, paraatletičar Miloš Zarić. Zarić i Đurić su članovi AK „Pora“ iz kog je selekotvano polovina paratletske reprezentacije.

„Ovaj klub je krenuo sa dva atletičara, a sad ima četiri reprezentativca i još 15 takmičara. Zahvaljujući Zariću i Đuriću mi očekujemo još medalja u narednim godinama za užički sport“, rekao je Petković.

Nebojša Đurić je kazao da grad pruža veliku podršku paraatletičarima, jer su im obezbeđeni dobri uslovi za treniranje.

„Borimo se za najveća odličja, ove godine je bila prva svetska, bronza. Sledeće godine nas očekuje Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Olimpijske igre u Tokiju. Nadamo se lepim rezultatima, samo da nas zdravlje posluži“, rekao je Đurić.

Njegov trener potvrdio je da je u dugoj sezoni od 14 meseci Đuriću tempirana forma i da je sve podređeno Tokiju.

„On vredi da osvoji tu medalju, u Poljskoj će bacati disk i kuglu i to će biti samo provera. Sada idemo malo na odmor i ubrzo se vraćamo u teretanu i na treninge“, naveo je Radovanović.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović rekao je da su ovogodišnji rezultati naslonjeni na velike uspehe sa Paraolimpijskih igara u Riju 2016. godine, a koji su priprema za Paraolimpisjke igre u Tokiju iduće godine.

„Sjajan godina je bila gde su i strelci i atletičari ponovili uspehe sa trendom još boljih rezultata. Imamo sasvim dobre izglede da pokušamo da ponovimo uspehe iz Rija od devet medalja“, rekao je Mićović.

Još jedna uspešna godina je i iza automobiliste Milovana Mikice Vesnića koji je osvojio šampionate TCR Istočna Evropa i centralna Evropa, ali i njegov tim je prvi trkački tim iz Srbije koji je uspeo da osvoji jedan šampionat.

„U tome mi je dosta pomogao klupski kolega Jakub Višomirski. Iza nas je dosta dinamična i teška sezona. Sreća je mnogo bitna, dosta problema nas je pratilo, ali zadnja trka je sve odlučila i uspeo sam po šesti put da osvojim titulu Šampionata centralne Evrope i po prvi put TCR Istočne Evrope“, naveo je Vesnić.

You may also like...