Priboj u prošloj godini ostvario suficit od 3 miliona dinara

PRIBOJ-Na 22. zasedanju Opštinskog veća opštine Priboj su razmatrani predlozi Odluke o Završnom računu konsolidovanog računa budžeta opštine Priboj za 2016. godinu i Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač opština Priboj.Predlog Odluke o Završnom računu budžeta opštine Priboj za 2016. godinu  pokazuje da je u protekloj godini ostvaren suficit više od tri miliona dinara, tako što su u u toku prošle godine ostvareni tekući prihodi i primanja u iznosu od oko 615 miliona dinara, dok su rashodi i izdaci bili oko 612 miliona dinara. Predlog Odluke je prosleđen Skupštini opštine na usvajanje.

Takođe, utvrđeni su predlozi Pravilnika o nagrađivanju učenika iz budžeta opštine Priboj i Komisije za raspodelu sredstava sportskim organizacijama, udruženjima i savezima u ovoj godini.

Utvrđen je i Predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač opština Priboj, a razlog za donošenje odluke je blagovremeno ulaženje u proceduru sprovođenja javnog konkursa, obzirom na to da sadašnjim direktorima javnih preduzeća čiji je osnivač opština Priboj, ističe mandat u oktobru.

Utvrđen je i Pravilnik o nagrađivanju učenika iz budžeta opštine Priboj, a radi se o opštem aktu, kojim se definiše ono što se ranijih godina sprovodilo na osnovu zaključka Opštinskog veća.

Takođe, prihvaćen je i predlog Komisije za raspodelu sredstava sportskim organizacijama, udruženjima i savezima u ovoj godini, a na osnovu Javnog konkursa za godišnje i posebne programe u oblasti sporta. Za 2017. godinu iz budžeta opštine Priboj za podršku lokalnim sportskim organizacijama, udruženjima i savezima, opredeljeno je ukupno 27.400.000,00 dinara.

Opštinsko veće opštine Priboj je dalo saglasnost za postavljanje prenosne kontejnerske energetske centrale, na osnovu Odluke o postavljanju manjih montažnih objekata privremenog karaktera.

You may also like...