Predstava „Opet plače,al sad od sreće“ premijerno večeras na užičkoj sceni (VIDEO)

UŽICE-Predstava „Opet plače, al sad od sreće“, Novice Savić, u režiji Ivice Klemenca, premijerno večeras na sceni užičkog Narodnog pozorišta. Crna komedija, koja je smeštena u planku, dotiče se i jedne od tema koja je veoma aktuelna poslednjih godina, a to je kupovina beba.

Železnička stanica u provinciji, smeštena na malu scenu užičkog pozorišta, donosi priču o ženi koja je odlučila da od ljudi, kojima je biznis rađanje dece, po narudžbini, kupi dete. Međutim, sve se izjalovilo.

Priča pet likova u čekaonici, u kojoj je vreme odavno stalo, svedoči o našim naravima, apsurdima i raspadu društvenih vrednosti. Ni Muniša, kog tumači Nemanja Hadži Jovanović, iako komičan lik, nije srećan.

Prodaja, odnosno, kupovina beba je problematika o kojoj se sve više priča u Srbiji. Međutim u ovoj predstavi, to je samo povod za priču o našem mentalitetu. Reditelj Ivica Klemenc kaže su više pažnje posvetili nekim drugim osobenostima našeg društva.

Ivica Klemenc već je sarađivao sa Narodnom pozorištem u Užicu. Do sada je to bio scenski pokret, a ovog puta rediteljski zadatak.

Predstava „Opet plaće, al sad od sreće“, je 545 premijera užičkog Narodnog pozorišta,a publika će prve reprize moći da gleda već tokom sledeće sedmice.

You may also like...