Požežani peticijom protiv buke iz kafića (VIDEO)

POŽEGA-Ovog leta u Požegi je produženo radno vreme kafića.Sve ,kako kažu nadležni,zarad što boljeg provoda i zarade ugostitelja.Pri tom se zaboravilo na meštane kojima smeta velika buka tokom noći i koji su ovih dana podneli opštini peticiju za vraćanje radnog vremena na staro.

Svake letnje večeri porodica Peruničić čije se dvorište graniči sa baštom jednog požeškog  kafića trpi nesnosnu buku od zvučnika instaliranih napolju.A u neposrednom komšilukuz imaju još šest kafića.

„Svakog dana sam neispavana i iscrpljena.Muzika je do 3 sata,a ja ni posle ne mogu da zaspim,a u pola 6 moram da ustanem da idem na posao.To ni jedan čovek ne može da izdrži“ ,priča Olivera Peruničić za N1.

Njen suprug Dragan kaže da radi veoma težak fizički posao i da želi kad dođe kući da se odmori.

Ako u svojoj kući ne mogu da se odmorim,šta da radim.Pitam se zašto mi građani moramo da trpimu nečiju bahatost .Zašto i zbog čega“ ,pita se Dragan.

Posle brojnih uzaludnih prijava policiji i inspekciji Peruničići zajedno sa još 40 komšija potpisali su peticiju i uputili isto pitanje čelnicima opštine.Istim onima koji su 31.maja produžili radno vreme kafića u Požegi sa 12 na 1 sat radnim danima i sa 1 na 3 sata iza ponoći vikendom.

Zvaničan odgovor od vlasti na peticiju još nisu dobili,a predsednik opštine Požega Milan Božić za N1 je izjavio da je odluka doneta da bi mladi imali produžen provod u svom gradu,kako ne bi išli u okolna mesta .

„Mnogi su protiv toga zbog buke,ali šta da radimo.Grad nije oaza tišine,već oaza gde sve vrvi,gde je noćni život,a Požega je sada  poznata po tome.A i vlasnici ugostiteljskih objekata zahtevaju da duže rade da bi imali veći promet“ ,kaže Božić.

Požežani ne traže oazu tišine već elementarno poštovanje javnog reda i mira i neće,kažu od toga odustati.

„Postoje institucije iznad opštine.Obratićemo se regionalnim,republičkim organima,pa i samom ministru ukoliko bude trebalo“ ,poručuju Požežani.

You may also like...