Potpisana Povelja o saradnji između opštine Čajetina i opštine Istiea – Edipsos iz Grčke

ČAJETINA-Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i predsednica opštine Edipsos Eleni Eftatiu, potpisali su  Povelju o uspostavljanju saradnje između ove dve opštine. U cilju pružanja pomoći u međusobnom razumevanju i prijateljstvu  dve strane su se dogovorile da na ravnopravnoj osnovi uz uzajamnu korist, razvijaju prijateljske veze u oblasti turizma, kulture, obrazovanja, sporta, a u cilju zajedničkog prosperiteta.

Tročlana delegacija iz Grčke, na čelu sa predsednicom opštine Edipsos, izrazila je zadovoljstvo što se nalazi u opštini Čajetina potpisujući početak jedne lepe i dugoročne saradnje. Prilikom potpisivanja Povelje, predsednica je istakla da postoji dovoljno oblasti u kojima se može ostvariti sardanja sa opštinom Čajetina, među kojima su turizam, poljoprivreda i sport.

Predsednik opštine Čajetina istakao je da se posle nekoliko godina ponovo uspostavlja saradnja sa bratskim grčkim narodom.

“ Ove dve opštine imaju mnogo zajedničkih dodirnih tačaka i verujem u našu dugoročnu saradnju. Siguran sam da će pored razmene opštinskih delegacija biti zastupljena razmena iskustava iz oblasti turizma, ekonomije, kulture, jer ova dva naroda nikada nisu prekidala svoje veze kroz istoriju. Mi smo u teškim trenucima od grčkog naroda dobijali pomoć, naši studenti su stependirani, a ono što je za nas najznačajnije je da se zahvalimo grčkoj vladi koja je donirala izgradnju stanova u Čajetini za izbegla i raseljena lica“,rekao je Stamatović.

Sa ciljem da se uspostavi dobra saradnja, a veze između Grčke i Srbije još više učvrste, predsednici su nakon potpisivanja razmenili poklone.

 

You may also like...