Potpisan protokol o saradnji između opština Višegrad i Čajetina

BEOGRAD – Zlatibor već godinama ima dobru saradnju sa Republikom Srpskom u svim oblastima, a naročito na polju turizma. Sve više turista sa one strane Drine dolazi na ovu planinu. Iz tog razloga, na Sajmu turizma je  potpisan protokol o saradnji između opština Višegrad i Čajetina.

Zlatibor predstavlja turistički brend celog regiona, i to u svim oblastima koje ova planina nudi, rekao je Predrag Gluhaković, ministar turizma u Vladi Republike Srpske, i dodao da ova zemlja želi da sa Zlatiborom ima još kvalitetniju i čvršću saradnju. Gluhaković navodi da je ovo zasluga svih turističkih radnika i da im je želja da se sva pozitivna iskustva sa Zlatibora prenesu u Republiku Srpsku, a i obratno. Potpisan je protokol o saradnji između opština Višegrad i Čajetina.

00040.MTS_20170227_132802.379

„Da se prevaziđe taj problem graničnog prelaza i da ta turistika tura, koja bi išla na relaciji Višegrad – Bajina Bašta – Tara – Zlatibor praktično zaživela i da u dogledno vreme, zajedno sa Zlatiborom i Termama Čatež i olimpijskim centrom Jahorina, osmislimo još nekoliko projekata koji bi mogli konkurisati i svetskim destinacijama. Treba da krenemo da ozbiljno radimo, jer samo radom možemo dođi do ozbiljnih rezultata“, rekao je Predrag Gluhaković, ministar turizma Republike Srpske.

Milastamat repbulika srpska.mpeg_20170227_131521.046n Stamatović, predsednik opštine Čajetina, kaže da je poznato da svuda u razvijenm evropskim zemljama turuzam po bruto društvenom proizvodu u poslednjih nekoliko godina sa sedmog mesta došao je na treću poziciju. Otuda i opravdanje za potpisivanje protokola o saradnji, jer samo zajedničkim nastupom ove dve regije, mogu se postići dobri rezultati.

„Na ovom primeru saradnje između Višegrada i Čajetine pokazalo se da u turizmu granice ne postoje i da se brišu, i da turistički radnici i poslenice najbolje to razumeju i teže ka tom cilju – da se integrišu i povezuju međusobno, kao i da se turistička privreda i potencijali unapređuju“, kaže predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Potpisani protokol i za Višegrad i za Čajetinu znači početak jedne velike saradnje, a cilj je, po Stamatovićevim rečima, da se pred inostrane goste nastupi kao jedinstveno tržište, koje će plasirati turistički proizvod, kako bi se smanjio broj ponuda stranih turističkim destinacije, a da naše agencije više pažnje posvete srpskim turističkim destinacijama, jer, po njegovim rečima, i Srbija i Srpska, imaju šta da ponude svetu.

Nada DŽelebdžić, zlatiborpress.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...