Poplava u okolini Prijepolja,izlila se Seljašnica (VIDEO)

Prijepolje – Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana na područiju prijepoljske opštine palo je više od 50 litara kiše po  metru kvadratnom. Velika količina vode prouzrokovala je izlivanje reke Seljašnice koja je poplavila desetak domaćinstava u naselju Begluci i izlila se i  u voćnjake.

 Meštani kažu da su i ranije trpeli štetu zbog izlivanja reke, ali  da je izgradnja kanalizacije prema centru sela i uklanjanje prirodnog bedema prouzrokovalo da im voda uđe u kuće.

“ Celu noć smo pokušavali da sprečimo da vode ne uđe u kuće, međutim nismo uspeli. Kada se gradila kanalizacija prošle godine, bedem koji smo mi napravili izvodžač   je uklonio. Voda je skoro metar ušla u kuću i poplavila nameštaj i  uređaje” , priča  Bajram Dautović.

Predsednik  opšine  Prijepolje Dragoljub Zindović  tvrdi da su Begluci jedna od tačaka gde se reka Seljašnica često izliva. On navodi da su objekti sagrađeni u samom rečnom koritu koje je suženo i da zbog toga dolazi do plavljenja.

 “Obaloutvrdama gazduju Srbijavode,a  prema našim saznanjima u planu je korićenje  reke Seljašnice uzvodno od kritične tačke i mesta gde se ona izliva u dužini od nekih 150 metara, što će trajno rešiti problem . Međutim, pre nego što se krene sa radovima pojedini objekti iz samog prilobalja moraće da budu uklonjeni jer se nalaze u blizini rečnog korita “, kaže Zindović.  

Vodostaj Lima  kroz Prijepolje u značajnom je porastu ,ipak za sada nema opasnosti od izlivanja .

PP media,ZOOMUE

You may also like...