Ponovo odbačen zahtev za građevinsku dozvolu za gondolu

ČAJETINA-Ministarstvo građevinarstava  iz objektivno tehničkih propusta ponovo je odbacilo , kao nepotpun, zahtev za građevinsku dozvolu za izgradnju panoramske  gondole na Zlatiboru,saopšteno je iz opštine Čajetina.

“ Svedoci smo da se u dokumentaciji potrebnoj za izdavanje građevinske dozvole za gondolu, traži i da li je zarez na adekvatnom mestu, pa postavljamo pitanje, da li je tako i sa drugim investitorima“,tvrde Čajetinci.
Opština Čajetina danas je Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uputila zahtev za pristup informaciji od javnog značaja koji se odnosi na projekat „Beograd na vodi“.

„Vođeni mišlju i ubeđivani od strane nadležnog ministarstva, da je panoramska gondola zaista projekat od nacionalnog značaja, te da će se administracija ubrzati i investicija realizovati, nažalost, nailazimo na mećehinski odnos i pitamo se da li je to uobičajen tretman od strane ministarstva prema investitoru, ili je ponovo Čajetina, kao najuspešnija lokalna samouprava kamen spoticanja.
Podneli smo zahtev za pristup informaciji od javnog značaja za „Beograd na vodi“ , kako bi se uverili, da li je uopšte moguće predati dokumentaciju i na koji način, a da se ona od strane ministarstva tretira kao potpuna“,navodi se u saopštenju opštine Čajetina.

You may also like...