Jubilarni 10. ARLEMM počinje u subotu

ARILJE – Gala koncertom orkestra Metamorfozis pod umetničkim rukovodstvom Saše Mirkovića, otvaranjem izložbe fotografija „ARLEMM umetnički karavan“ i nastupom nemačkog saksofoniste Hejdena Čizoma sa kvartetom i Bojanom Zulfikarpašićem u subotu će biti otvoren deseti jubilarni ARLEMM u Arilju.

ARLEMM, koji traje od 20. jula do 4. avgusta, okupiće najeminentnije umetnike, profesore i predavače iz različitih umetničkih polja: klasične, duhovne, tradicionalne, džez muzike, kao i ljude kreativnih sposobnosti sa idejom da prvenstveno deci i mladima približi prave kulturne vrednosti.

ARLEMM će ove godine obeležiti nastupi Stefana Milenkovića, Divne Ljubojević i hora Melodi, Barselona balkan džipsi orkestra, orkestra MUZIKON, Del arno benda, Jovana Maljokovića Balkan salsa benda i benda Ničim izazvan i mnogi drugi.

Centralno mesto ARLEMM-a čine edukativni programi u kojima eminentni profesori i predavači umetničke muzike i primenjenih umetnosti, svakodnevno održavaju radionice za talentovanu decu i mlade koji dolaze u Arilje iz celog sveta.

ARLEMM 2019 realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, u saradnji sa opštinom i bibliotekom Arilje, kompanijama Ekstrem intimo i Telenor.

You may also like...