Počela škola,dobrodošlica za prvake (VIDEO)

SRBIJA,UŽICE-U školske klupe danas  će prvi put sesti 67.000 đaka prvaka, dok će u prvim razredima srednjih škola biti približno isti broj, 66.827 učenika.

Kako su agenciji Beta rekli u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ove godine đake očekuje puno novina.

Prethodna školska godina započela je sa tri nova predmeta – Fizičko i zdravstveno vaspitanje, Tehnika i tehnologija (sa preduzetništvom) i Informatika, kao obavezni predmet.

Nastava je ove godine osavremenjena upotrebom digitalnih sadržaja koji su dostupni za većinu predmeta u prvom i petom razredu, što znači da će prvaci uz pomoć nastavnika osmišljavati i realizovati projekte koristeći digitalne medije.

Obuku za primenu digitalnih sadržaja prošlo je oko 2.000 nastavnika.

„Cilj je da način sticanja znanja bude zanimljiviji, drugačiji, a postignuća bolja. Novi planovi i programi nastave i učenja su rasterećeniji i funkcionalniji od starih i donose nastavu usmerenu ka znanjima i veštinama, odnosno rezultatima, a ne sadržajima učenja“, naveli su u ministarstvu i dodaje da su bealtni udžbenici obezbeđeni za oko 86.000 učenika.

Kada je u pitanju srednjoškolsko obrazovanje, u Srbiji je prestalo da radi 14 škola, a umesto njih formirano je sedam i to u Nišu, Kragujevcu, Novoj Varoši, Kladovu, Kuršumliji i Babušnici.

Prvo polugodište za đake u centralnoj Srbiji završiće se u četvrtak, 31. januara 2019.

Drugo polugodište počinje 18. februara i trajaće do 31. maja 2019. za učenike osmog razreda, odnosno do 14. juna 2019. za učenike od prvog do sedmog razreda.

Beta

You may also like...