Počela rekonstrukcija krova na užičkoj gradskoj kući

UŽICE – Počeli su radovi na rekonstrukciji krova gradske kuće u Užicu vredni devet miliona dinara od kojih je Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga izdvojila šest, a grad tri miliona dinara. Radovi će biti završeni za 25 dana, a izvodi ih preduzeće Temelj iz Bajine Bašte.

“Posao se radi na površini od 2342 metra kvadratna, skida se postojeći dotrajao crep i postavlja se vodonepropusna folija i novi crep. Radovi će biti izvođeni i vikendom, a po potrebi i noću zbog specifičnosti mesta kako se ne bi ugrozili prolaznici”, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Direktorka Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga Ana Lapčević podsetila je da je ova zgrada pod zaštitom države.

“Rekonstrukcija je zaista bila neophodna s obzirom da smo imali problema sa prokišnjavanjem, što je posebno došlo do izražaja ovog leta. Ovo je pravi trenutak da problem saniramo i da doprinesemo da se ovo divno zdanje i dalje održava i izgleda reprezentativno kao jedna od najlepših zgrada u gradu”, istakla je direktorka Lapčević.

U planu je rekonstrukciji hodnika, stepenica i adaptaciji mokrih čvorova za šta su grad Užice i RPK Zlatiborskog upravnog okruga konkurisali za sredstva kod Ministarstva energetike u okviru programa energetske efikasnosti. U planu je zamena stolarije, krovne konstrukcije i fasade, a poslovi su procenjeni na oko 42 miliona dinara.

You may also like...