Pobedom eliminisati Borac (VIDEO)

IVANJICA – Kada igraju Javor Matis i Borac rezultat je uvek bitan, ali u ovom susretu je izuzetno primaran i jednoj i drugoj ekipi jer rešava pitanje opstanka.   

Javor Matis je ubedljivo poražen u Lučanima od domaće Maldosti 3:1 i ta utakmica je pokazala gde je ko u ovom trenutku. Ivanjičanima ostaje da traže bodove u utakmicama koje predstoje i protiv protivnika koji su im direktni konkurenti za opstanak u ligi. Prva takva je protiv čačanskog Borca koji kao poslednjeplasirana ekipa dolazi u Ivanjicu, i za njih je to poslednji voz u borbi za opstanak. Sa druge strane Javor Matis eventualnom pobedom pravi ozbiljan korak ka konačnom cilju. Obzirom na svoj međusobni duel u ovom kolu između Rada i Bačke dosta stvari će biti jasnije oko  toga ko će imati više šanse da i sledeće sezone zaigra u Superligi.

Jedan od najiskusnijih u ekipi je svakako Vladan Đogatović. Kapiten ekipe koji svojom pojavom na golu uliva sigurnost ekipi, igrač sa dosta ovakvih utakmica u svojoj karijeri. Borac je bez obzira na rang takmičenja i značaj utakmice veliki protivnik, a u ovom trenutku najveći. Bodovi su od izuzetnog značaja za obe ekipe i Đogatović se nada da će njegova biti bolja i spretnija i da će bodovi ostati u Ivanjici.

Ono što predstavlja veliki problem za Javor Matis to su povrede Dolmagića i Silve. Slična je situacija i sa Sevićem koji je oporavljen, ali nedovoljno spreman za ovakvu vrstu utakmice. Na teren će oni najzdraviji jer će borba biti beskompromisna. Utakmica između Javor Matisa i Borca igra se u nedelju od 19 sati a sudiće je Dalibor Manojlović iz Knajževca. Pomagaće mu Nišlija Milan Minić i Ivica Stojanović iz Aleksinca.

You may also like...