Plazinić za minimalac (VIDEO)

POŽEGA – Golom Plazinića u 9. minutu Sloga je ostvarila svoju treću pobedu u ovom prvenstvu.

Sloga je savladala pribojski FAP minimalnim rezultatom 1:0 i na prvu bi se reklo jedva. Ali kada se sabre sve što je 300 gledalaca videlo ta pobeda je trebala da bude ubedljivija ali još jednom je iskazana dekoncentracija u završnici. FAP se požeškoj publici predstavio sastavom: Trifunović, Ranitović, Đonović (Stanković 80’), Pilica, Radović, Minić, Ivanović, Nikačević (Tomić 80’), Veljović, Pantović i Kovačević (Vilaret 54’). Sloga: Glintić, Marjanović, Vlašić, Nikolić, Đorđilović, Božić (Nikola Stanić 67′), Nedović, Danilović (Miroslav Stanić 54′), Stojaković, Đukić (Kalajanović 83′) i Plazinić. Sudijsku trojku su činili Predrag Simić iz Užica kao glavni, Nemanja Jovanović Džajić iz Uba i Nikola Simić iz Valjeva.

Sloga je utakmicu otvorila ranim golom i tako sebe dovela u lagodniju situaciju, jer da nije bilo tako Pribojci bi kako utakmica odmiče bili u psihološkoj prenosti ali Plazinić nije želeo da bude tako. Samo što je počeo deseti minut Sloga dolazi do prednosti. Sve je počelo odličnim ispucavanjem Glinitića a Pilica nekontrolisano izbacuje loptu u korner. Stojaković je izveo udarac iz ugla, lopta odlazi na drugu stranu gde je preuzima Plazinić. Lako se lako oslobodio Đonovića a onda je usledio više nego precizan udarac van domašaja Trifunovića. 17. minut donosi prekršaj nad Đukićem a slobodan udarac sa  20 metara izvodi Stojaković. Levom, unutrašnjom u golmanov ugao ali Trifunović je tako nešto očekivao pa je Sloga dobila samo korner. Nedović je u 23. pokazao kakav udarac ima. Šutirao je sa 25 metara a lopta završava iznad prečke. Minut kasnije Nikolić je odlično presekao napad FAP-a dobro izneo loptu ali je njegov završni pas bio malo jači pa Plazinić nije mogao do lopte. Još jednom je svoj udarac probao raspoloženi Plazinić. Došao je do prostora za udarac a lopta je okrznula nekog od igrača FAP-a i otišla pored gola. Najbolju priliku za goste imao je Nikačević u 41. minutu kada je Đorđilović pogrešio, Nikačević je sve lepo uradio osim završnog udarca.

Drugo poluvreme otvara poluprilika za Plazinića. Danilović ga je pronašao u šesnaestercu, napadač Sloge se između Stojakovića i direktnog udarca na gol odlučio za ovo drugo, na kraju bez opasnosti za Trifunovića. Veliku priliku u 59. minutu propušta Plazinić. Ranitović je u želji da vrati loptu svom golmanu kardinalno pogrešio, Plazinić kreće jedan na jedan ka Trifunoviću ali izuzetno loše rešava tu situaciju pa ostaje bez drugog gola na ovoj utakmici. Još jednom su gosti poklonili loptu domaćinu, i ovoga puta za 100% šansu. Sada je pogrešio Đonović, Đorđilović izlazi jedan na jedan i za nijansu bolje rešava situaciju nego Plazinić a lopta posle njegovog udaraca uz pomoć odličnog i dobro postavljenog Trifunovića završava na stativi. Sloga je zapretila još jednom ovoga puta preko Nikolića koji nije bio spretan u petercu FAP-a posle centrašuta Stojakovića. Gosti su finišu utakmice ostali sa desetoricom igrača. Plazinić je krenuo u kontranapad, Veljović koji je već imao žuti karton zaustavlja napadača Sloge na nedozvoljen način pa mu je Simić pokazao drugi žuti, a potom i crveni karton. Bez obzira na igrača manje Pribojci su želeli da postignu gol, ali ni u poslednjim trenucima utakmice nisu uspevali, kao ni tokom svih 90 minuta da dođu do završnog pasa što ih je na kraju koštalo poraza.

Simić je u ovoj utakmici pokazao čak 9 žutih i jedan crveni karton. Gostima dva žuta i jedan crveni a domaćinima čak 6 žutih kartona. Utakmica jeste bila dosta tvrda i neizvesna ali kada se uzme u obzir da je remi protiv FAP-a u poslednjem kolu prošle sezone Slogu koštao prvog mesta onda je bilo jasno da će biti velikog naboja, kako na tribinama tako i na terenu. Simić je koliko toliko uspevao da drži sve pod kontrolom a ostaje nejasno zbog čega nije sankcionisao golmana gostiju Trifunovića koji je tokom svih 90 minuta imao nešto da mu kaže. I njemu i njegovim pomoćnicima. Kao i gestikuliranje i pokazivanje nekih prstiju uz verbalnu komunikaciju sa publikom u čemu mu se pridružio Kovačević, momak koji ima samo 19 godina. Možda su pomislili da se to zove fudbalska drskost ali su se prevarili to ima drugo ime, sportsko nevaspitanje. Ljutili su se i što dečaci iza gola sporo donose loptu, a zaboravili su da u drugom poluvremenu u Prijepolju tih dečaka nije ni bilo. Kao ni lopte, po ceo minut. Tada je to bilo u redu jer je cilj opravdavao sredstvo ali ovoga puta nije jer im rezultat nije išao na ruku. FAP je klub svetle tradicije čiji su igrači uvek bili namazani ratničkim bojama, ali onim fudbalskim pa ovako nešto nije bilo potrebno. Sloga u narednom kolu gostuje u Loznici.

You may also like...