Petković:Aerodrom je naš i mi odlučujemo šta je užički interes (video)

UŽICE-Gradonačelnik Užica Tihomir Petković izjavio je da nije prisustvovao  Regionalnoj konferenciji “Aerodrom Ponikve – strateški cilj zapadne Srbije” jer je bio na putu,a da ne bi prisustvovao i da je bio u Srbiji, jer je ta konferencija  delovala,kako je rekao, kao zamisao da predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović napravi samopromociju na početku političke kampanje za predsedničke izbore.

ponikve-terminal„Bilo je neobično da gradonačelnik Užica bude pozvan na konferenciju na temu aerodroma, koji se nalazi na teritoriji Grada Užica koje je njegov vlasnik, kako bi bio gost na nekom panelu“ , rekao je gradonačelnik Užica, Tihomir Petković i dodao da smatra da je konferencija održana „kad joj nije vreme“.

„Mi smo razmišljali da je održimo zajedno sa Čajetinom pre nešto više od godinu dana, pre nego što je Vlada Srbije jasno rekla da podržava koncept završetka civilnog aerodroma. Podsetiću  da je Vlada u izgradnju dela piste uložila oko milion i po evra u periodu . Ove godine je uložila 500.000 evra, a premijer je obećao još dva miliona evra. Posle toliko vremena, neko u Čajetini se setio da bude neko ko će aerodrom staviti u funkciju. Dakle, to je poprilično nelogično“,rekao je Petković novinarima.

Gradonačelnik Užica je istakao da se nije odustalo od regionalnog koncepta aerodroma ,ali ne u ovom trenutku.

„Pošto je aerodrom naš, užički, prvo ćemo da vidimo šta je naš najveći interes. Jedna mogućnost je da Vlada uloži i stavi aerodrom u funkciju, čime ćemo možda dobiti velike investitore. Možda će Vlada odlučiti ga da zajedno sa nama proda, pa ćemo opet imati veliku korist. Tek kad se te stvari iskristališu, možda ćemo pozvati druge opštine iz regiona da učestvuju u zajedničkom konceptu“,zaključio je Petković.

You may also like...