Petković: Vučićeva pobeda kristalno čista (video)

UŽICE-Predsednik Gradskog  odbora Srpske napredne stranke  Tihomir Petković izjavio je da je Aleksandar Vučić u Užicu osvojio 49 odsto glasova birača,što je ,sa izuzetkom podrške Vojislavu Koštunici 2000.godine,najveća podrška jednom predsedničkom kandidatu u istoriji višestranačja u Užicu.

„U  Užicu nije bilo neregularnosti na biračkim mestima  . Vučić je osvojio 49 odsto glasova, gotovo kao i svi kandidati zajedno i skoro tri puta više od drugoplasiranog kandidata u Užicu.To govori da  Užičani poštuju sve što je premijer do sada učinio za Užice i Srbiju i da u njemu vide garant stabilnosti i prosperiteta i u narednih pet godina na poziciji predsednika države.Vučićeva pobeda u Užicu i celoj Srbiji je kristalno čista“,naglasio je Petković.

Za Petkovića u Užicu je najveće iznenađenje bio rezultat Milana Stamatovića ,koji je kao drugoplasirani osvojio 17 odsto glasova.

„Iznenađenje je  odličan rezultat Milana Stamatovića! Očekivali smo, ali da budem iskren dvostruko manju podršku Stamatoviću od strane Užičana nego što je dobio. To je i osnovni razlog za analizu koju radimo u užičkom SNS-u kako bismo utvrdili o čemu se radi. Znamo da su Užičani lokal-patriote  i da je zbog toga jedan deo njih podržao Milana Stamatovića i da dosta Užičana radi, ili ima neku vezu sa Zlatiborom i znamo da ga je jedan mali deo članstva SNS  podržao, jer uvek ima nezadovoljnih u velikim strankama, a verujemo da ga je podržao i jedan deo članstva koalicionih stranaka“,rekao je Petković.

Narodna poslanica  Ivana Stojiljković komentarišući proteste koji se više od sedam dana održavaju u većim gradovima Srbije istakla je da građani imaju demokratsko pravo da iskažu nezadovoljstvo i da ih niko neće ometati u tome sve dok su protesti mirni.

„Aleksandar Vučić će sve sugestije protestanata uzeti u obzir,jer je i njegov cilj da ovo bude zemlja mladih i da u ovoj zemlji oni vide svoju budućnost i perspektivu.Na začelju tih kolona nalaze se ipak protivkandidati Aleksandra Vučića na predhodnim izborima od kojih je Vučić osvojio milion glasova više samo od drugoplasiranog Saše Jankovića.Oni se vešto probijaju kroz masu sa željom da dođu na čelo tih protesta“ ,rekla je Stojiljkovićeva.

Na konferenciji za medije u sedištu stranke Petković i Stojiljkovićeva  zahvalili su se javno   Užičanima što su 2. aprila ubedljivo podržali Aleksandra Vučića koji je izabran za predsednika Srbije i strankama – koalicionim partnerima koje su sa svojim članstvom i simpatizerima dale podršku Vučiću na proteklim izborima.

 

You may also like...