Petković:Bez kredita nema ni završetka investicija

UŽICE-Odbornici užičke Skupštine usvojili su na današnjem zasedanju odluke o kreditnom zaduženju Grada Užica kod poslovnih banaka za finansiranje tekuće likvidnosti od 50 miliona dinara i  130 miliona za finansiranje kapitalnih projekata.

 

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković izjavio je posle sednice da je kreditno zaduženje neminovno zbog budžetske neravnoteže ,koja bi bez kredita onemogućavala bilo koje investicije u naredne dve godine.

 “Zbog duga koji smo nasledili od prethodne vlasti,čije obaveze  dospevaju  za plaćanje ,imamo neravnotežu u budžetu.Pre pet meseci kada sam postao gradonačelnik dospele obaveze su bile 303 miliona dinara,koje smo uspeli da smanjimo na 259 miliona u proteklom periodu.Gradski budžet za ovu godinu je oko 2 milijarde,a realni troškovi 2 milijarde i 200 hiljada dinara”,kaže Petković.

 Grad se ,po njegovim rečima,odlučio za kredit kako bi se završile započete kapitalne investicije,poput vrtića na Pori,sportske hale u Krčagovu i započetih vodovoda.

“Šta će od ovih projekta biti finansirano još ne znamo”,kaže Petković.

Gradonačelnik Užica izjavio je da kredit za tekuću likvidnost od 50 miliona dinara možda i neće biti realizovan ,ukoliko se u skorije vreme proda deo imovine u prostoru bivše kasarne u Krčagovu.

Na današnjoj sednici Skupštine grada usvojeni su i programi poslovanja javnih preduzeća Niskogradnja,Gradska toplana,Veliki park,Aerodrom Ponikve i Gradska stambena agencija,koji su na prošloj sednici odbijeni zbog neslaganja sa odredbama Vlade Srbije.

ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.