Petar Marić sportista Užica u 2018. godini

UŽICE – Košarkaš Petar Marić proglašen je za sportistu grada Užica za 2018. godinu na 34. dodeli nagrada Sportskog saveza Užice. Najbolja ekipa je KK „Sloboda“, a trener ovog kluba Vladimir Lučić proglašen je za trenera godine.

Foto: Infoera

Za istaknute sportske rezultate postignute u atletici za osobe sa invaliditetom nagrada sportista grada Užica za 2018. godinu pripala je Nebojši Đuriću. Nagrada za životno delo pripala je Milovoju Petroviću za dugogodišnji stvaralački rad u stonom tenisu. Za ostvene rezulate u košarci nagrađen je mladi, perspektivni trener Vladimir Marić, a za društveno sportski rad nagrada je pripala Dragu Avramoviću.

Foto: Infoera

Najbolja sportistkinja juniorka je atletičakra Vera Popović, najbolji kadet sportista je biciklista Aleksa Cvetić, dok je kadetkinja Jelena Todorović nagrađena za izvanredne rezultate u streljaštvu. Najbolji mladi perspektivni sportista pionir je karatista Marko Pečeničić, a sportistkinja košarkašica Jovana Arsić.

Priznanje za doprinos u stvaranju uslova za razvoj sporta i fizičke kulture pripalo je nedeljniku Vesti i vlasniku TV 5 Iiji Petronijeviću.

Specijalne nagrade pripale su kik-bokseru Nikoli Filipoviću za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, košarkašicama Tijani Malešević i Maji Aleksić za osvojeno zlato na Svetskom prvenstvu u odbojci i paraatletičaru Milošu Zariću za zlato na Evropskom prvenstvu.

Specijalna priznanja pripala su i učesnicima Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije 2017/2018:  Aleksandri Jovanović, najbolje plasiranoj učenici, Jeleni Savićević, najboljoj profesorki na takmičenju za osnovne škole, Jasmini Bajić, najboljoj porofesorki na takmičenju za srednje škole i najboljim školama na takmičenju OŠ „Nadi Matić“ i Užičkoj gimnzaiji.

You may also like...