Pešović slavio na češkoj stazi Most

ČEŠKA- Rudi Pešović ,vozač srpskog Lein racing team uspeo je da na dve vožene trke na stazi Most  osvoji jedno prvo i jedno drugo mesto u okviru CEZ-a, ali da zabeleži i dva trijumfa u češkoj ESET CUP seriji.

rudi pesovanovic

Srpski Lein racing team zbog ETCC runde koja se za sedam dana vozi u Portugalu ovoga puta nije bio kompletan, a ekipu koju predvodi Milovan Mikica Vesnić na dalekom severu Češke republike predstavljao je samo Rudi Pešović.
I tokom kvalifikacija i tokom  trka Pešović je glavnog konkurenta imao u domaćem takmičaru i starom znancu sa CEZ staza Petru Mandeliku koji se takmiči sa Lotusom Exige .
 “U prvoj trci sam poveo i dobro se držao do polovine trke, ali nakon toga sam napravio malu grešku, Lotus me je pretekao i morao sam da se zadovoljim drugim mestom. Slično je bilo i u drugoj trci, ali sam imao sreće, jer samo krug pre kraja Mandelik je morao da odustane zbog kvara, a meni se otvorio put do pobede. Moj BMW je sa druge strane funkcionisao perfektno tako da sam kroz cilj prošao kao prvoplasirani. Žao mi je zbog Mandelika, ali u tehničkom sportu kakav je automobilizam sve jednostavno mora funkcionisati besprekorno”,izjavio je Pešović nakon dve subotnje trke.
 Pešović je u sezoni 2016. do ovog vikenda vozio na Hungaroringu i RedBull ringu ,a najbolji plasman mu je bilo drugo mesto u Austriji. Sada se Gornjomilanovčanin može pohvaliti i prvom pobedom u okviru CEZ serije u toku ove takmičarske godine.
ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.