Paprena peronska karta (VIDEO)

UŽICE – Užice je posle Beograda i Novog Sada grad sa najskupljom peronskom kartom, odnosno staničnom uslugom – putnici je plaćaju 100 dinara.  Najveći problem imaju oni koji svakodnevno putuju prema Zlatiboru i Čajetini i bez obzira što imaju mesečnu kartu moraju da plaćaju peronsku. Problem je u nerešenom odnosu između prevoznika.

Sto dinara peronske karte odnosno, stanične usluge na užičkoj Autobuskoj stanici ostavlja perone skoro prazne. Na njima su samo putnici na međugradskim relacijama, onaj koji mora da nešto pošalje i putnici za Zlatibor koji nemaju drugo stajalište u gradu i svakodnenvno moraju da plaćaju 100 dinara na kartu.

„Svaki dan plaćam 100 dinara peronsku kartu za Zlatibor, naravno da je skupo, a u Čačku možeš da uđeš gde god bez plaćanja“, priča penzionerka koja putuje za Zlatibor.

Do ove situacije je došlo, jer prevoz ka Zlatiboru obavlja „Gaga turs“ i prodaje karte, a ne zakupac stanice „Bečej prevoz“ koji smatra da bi trebalo da svu prodaju karata oni obavljaju kako bi imali dovoljno novca da plate zakup gradu koji mesečno iznosi 2,5 miliona dinara.

„Svaki prevoznik je dužan da plaća proviziju za prodaju karata onome ko upravlja Autobuskom stanicom i ti prihodi bi bili dovoljni da se sa staničnom uslugom redovno plaća zakup gradu uz peronizaciju i plaćanje ostalih troškova. S obzirom na to da smo mi lišeni prodaje karate za tog prevoznika, on je taj trošak provizije prebacio na leđa putnika“, kaže Dragan Marjanović, direktor Autobuske stanice Užice.

„Sve usluge koje koristimo na stanici mi plaćamo za šta svakog meseca dobijamo fakture koje iznose više od milion dinara što znači da, otprilike, polovinu samo naša firma plaća zakupninu na Autobuskoj stanici. Oni samo gledaju da od toga naprave prihod za svoju firmu“, kategoričan je vlasnik „Gaga tursa“ Milan Radibratović.

Rešenje za oslobadjanje putnika peronskih karata ili uticaj na visinu stanične usluge nisu imali ni u užičkoj Gradskoj kući, jer kažu to nije u njihovoj nadležnosti, već u nadležnosti ministarstva.

„Zato smo za iduću godinu predvideli da stanične usluge i gradski prevoz budu obuhvaćeni jedinstvenim tenderom, gde će i za visinu karte gradskog prevoza, ali i za peronsku kartu grad donositi odluku za fizička lica“, kaže Budimir Vujović, član Gradskog veća Užica zadužen za saobraćaj.

Shodno novom Zakonu o saobraćaju izvršena je kategorizacija autobuskih stanica, pa će cena staničnih usluga biti ograničena kategorijom stanace kojoj pripada. Užička stanica bi trebalo da bude u rangu broj četiri, pa se sadašnji zakupac nada da će cene ove usluge biti manje, uz smanjenje i zakupa stanice. Do tada ova cena ostaće na teretu putnika.

You may also like...