Pao i Beovuk (VIDEO)

Užice – Sloboda je pobedom nad Beovukom 72 napravila niz od pet pobeda i tako povećala svoje šanse za ulazak u Superligu.

Odličan pet. Tako se može nazvati ovaj uspešni niz košarkaša Slobode u kom su za redom padali Metalac, OKK Beograd, Dinamik, Novi Pazar i Beovuk 72. Pred 1200 gledalaca Sloboda je tokom celog meča kontrolisala rezultat ali se ni gosti nijednom nisu predavali pa je određena doza neizvesnosti postojala do samog kraja. Lučić je imao pun roster a mora se napomenuti da je njegova ekipa u ovu utakmicu ušla bez Petra Marića i sa rekovalescentima Simićem i Trajkovićem.

Prva četvrtina veoma efikasna sa 49 peona (26:23) u kojoj je Sloboda imala prednost sve vreme a gosti su uvek bili tu negde. Tražio je Lučić petorku koja može da napravi neku veću razliku tako što je vršio česte izmene. Sloboda je u ovom periodu šutirala za tri poena čak 8 puta a samo su tri bila uspešna, dok su za dva poena imali polovičan uspeh 7/14.

U drugoj četvrtini Kadiri je najavio svoje veče, pratio ga je Markus Lovet JR pa je Sloboda na poluvreme otišla sa plusom od 9 poena, 51:42. Nastavak utakmice je doneo potpuno isti odnos snaga na terenu, gde Sloboda lako dolazi do +11 i to čuva do samog kraja treće četvrtine.

Najveću prednost na utakmici Sloboda je imala u 33.minutu kada je bilo 83:70 ali tu nije bio kraj. Beograđani na trenutak dolaze na minus sedam 89:82 ali to je bilo sve što su mogli u tom trenutku. Na kraju 93:84 za Slobodu i 12 pobeda u ovom prvenstu

Najefikasniji igarč u domaćem timu je bio Kadiri sa 27 poena; Markus Lovet JR je ubacio 14 a Branković jedan manje. Dvocifreni su bili Hristov sa 10 i Simić sa 11 poena. Kod Beovuka 72 Karalić je imao skor od 20 poena, Matijašević 18 a 16 je postigao Grušanović.

You may also like...