Pajtić :Sličnost sa devedesetim (video)

UŽICE- Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić upitio je danas u Užicu poziv Ministarstvu odbrane i VBA da prestanu da opstruišu rad zaštitnika građana Saše Jankovića i naveo da je to nezapamćen slučaj od kada postoji institucija ombudsmana u evropskom pravu.

 

 “Nezapamćeno je da ombudsman bude izložen takvoj hajci,kakvoj je danas izložen Saša Janković,samo zato što se usudio da iznese svoje mišljenje i primeni zakon.To je primer kako se Vlast u Srbiji brutalno  ponaša prema onima koji iznose stavove koji se ne dopadaju Aleksandru Vučiću i SNS-u”,istakao je Pajtić na konferenciji za novinare.

 

Pajtić je istakao da je Janković ovakvo ponašanje vlasti izazvao samo zato što kao nezavisni državni organ,neće ,kako je istakao Pajtić, da “igra kako Vlada svira”,jer ima svoj integritet i obavezu da bude kontrolna institucija izvršne vlasti.

“Danas je postojanje pravne države,demokratije i slobode medija u Srbiji samo privid.Suočavamo se sa situacijom koja je po svemu,pa i po vokabularu,slična onoj iz 90-tih godina”,rekao je Pajtić.

Lider demokrata naglasio je da se vlast u Srbiji do sada tako ponašala prema  političkim oponentima,prvenstveno DS-u ,kao ,kako je rekao Pajtić,jedinoj relevantnoj proevropskoj parlamentarnoj opoziciji,koja u ovom trenutku ima ,prema istraživanjima,11 odsto podrške građana Srbije i koja jedina ima stabilan rast i potencijal da ugrozi vladajući režim.

 

Bojan Pajtić je danas u Užicu imao sastanak sa Gradskim odborom DS-a ,a popodne će održati i tribinu u Gradskoj kući.

On je istakao da je i ova poseta u okviru akcije Demokratske stranke “Buđenje Srbije”,zbog ,kako kaže Pajtić,medijske blokade ove stranke,kao i predizborne kampanje u koju su demokrate već ušle.

ZooM

 

You may also like...

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.