Otvorena nova zgrada Prekršajnog i Privrednog suda (video)

UŽICE- Ministarka pravde Nela Kuburović otvorila je danas novu zgradu Privrednog i Prekršajnog suda u Užicu,koja je ,po rečima ministarke,jedan od najvećih infrastrukturnih projekata koje je Ministarstvo pravde realizovalo u poslednih skoro 20 godina.

Nova zgrada suda u Užicu ,je treća po redu posle Raške i pančeva,koju je Ministarstvo pravde izgradilo za potrebe pravosudnih organa,a ,po rečima Kuburovićeve,do kraja godine biće završena i nova zgrada Prekršajnog suda u Pančevu.

“Jačanje pravosudne infrastrukture je od velikog značaja za dobro funkcionisanje celog pravosuđa .Bolji uslovi rada doprinose većoj efikasnosti zaposlenih,veći broj sudnica,većem broju sudećih dana,što smanjuje broj zaostalih predmeta i doprinosi većoj efikasnosti celog pravosuđa”,rekla je Kuburovićeva

Ministarka pravde naglasila je da ovo ministarstvo posebnu pažnju poklanja poboljšanju položaja prekršajnih sudova,koji,po njenim rečima,nisu imali adekvatne usove za rad od 2010. godine kada su uvedeni u sistem sudova,a najviše sredstava uplaćuju u budžet Republike Srbije.

“Tokom prošle godine prekšajni sudovi su uplatili 4,6 milijardi dinara u budžet ,od čega je užički Prekšajni sud na osnovu naplaćenih kazni uplatio 110 miliona dinara,a za prvih pet meseci ove godine 50 miliona dinara”,istakla je Kuburovićeva.

Izgradnja i opremanje nove zgrade Prekršajnog i Privrednog suda u Užicu površine 3,200 kvadratnih metara ,koja je trajala 13 meseci,koštala je 215 miliona dinara .Srtedstva su obezbeđena iz bužeta Republike Srbije,a u Prekšajnom sudu radiće i odeljenje Prekršajnog apelacionog suda.

Kuburovićeva je naglasila i da Ministarstvo pravde ne radi samo na poboljšanju uslova u sudovima i tužilaštvu,već i na poboljšanju smeštajnih uslova u zatvorima.

“U toku je renoviranje i izgradnja novog zatvora u Pančevu kapaciteta 500 lica,kao i rekonstrukcija i izgradnja novih paviljona u Kazneno popravnom zavodu u Požarevcu.Očekuje se i izgradnja novog zatvora u Kragujevcu”,rekla je Kuburovićeva.

You may also like...