Oružari odložili protest i prihvatili pregovore

BEOGRAD-Sindikati fabrika namenske industrije iz grupacije Odbrambene industrije Srbije, među kojima je i sindikat užičkog Prvog Partizana, prihvatili su inicijativu Ministarstva odbrane za nastavak pregovora o problemima u vojnoj industriji i o novom zakonu o naoružanju i time odložili odluku o održavanju štrajka upozorenja, piše Danas.

Protestom su, kako podseća Danas, oružarski sindikati preduzeća Odbrambene industrije Srbije želeli da iskažu nezadovoljstvo protiv odredbi Nacrta zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme i zbog načina uvođenja tog zakonskog akta u skupštinsku proceduru.

Nacrt zakona predviđa mogućnost privatizacije fabrika Odbrambene industrije Srbije, kako navodi Danas, prodajom do 49 odsto njihovog kapitala. Podseća i da će odredbama tog nacrta zakona, sem inostranih investitora i kompanija, domaćim pravnim i fizičkim licima biti omogućeno učestvovanje u privatizaciji, što sindikalci, sagovornici Danasa, smatraju spornim, zbog mogućnosti ulaska,kako navode,prljavog  kapitala u vojnu industriju. 

Nacrt novog zakona biće tema pregovora čiji bi ishod, kako navodi Danas, trebalo da bude poznat ove sedmice.

Danas

You may also like...