Orkestar Ivana Jovanovića najbolji na Saboru trubača na Zlatiboru

ZLATIBOR – Na ovogodišnjem, 45. Saboru trubača na Zlatiboru takmičilo se šest orkestara, a za najbolji orkestar – memorijalna nagrada Radovan Babić, proglašen je orkestar Ivana Jovanovića iz Užica, dok su se za finalno takmičenje 58. Sabora trubača u Guči koje će se održati u subotu, 11. avgusta direktno plasirali orkestri Ivana Jovanovića iz Užica, Ljubivoja Dikovića i Ivana Papića iz Požege, Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte i Igora Mitrića iz Sirogojna.

 Najbolji trubač po oceni stručnog žirija 45. Sabora trubača – memorijalna nagrada Mićo Petrović je Ivan Papić iz orkesta Ljubivoja Dikovića i Ivana Papića.

Po oceni žirija publike i novinara najbolji trubač 45. Sabora trubača je Igor Mitrić iz Sirogojna.

Za najizvornije muziciranje nagrađen je orkestar Igora Mitrića. Najbolje odsvirana pesma je “Tužno vetri gorom viju” orkestra Ljubivoja Dikovića i Ivana Papića, a najbolje je odsvirao kolo orkestar Marka Gligorijevića. Za najboljeg tenoristu proglašen je Miloš Damljanović iz orkestra Aleksandra Gruičića, najbolji basista je Milorad Anđelković iz orkestra Ljubivoja Dikovića i Ivana Papića, a najbolji bubnjar je Milutin Negovanović iz orkesta Ivana Jovanovića.

You may also like...