Olimpijske vrednosti u centru Požege (video)

POŽEGA – OŠ „Dragiša Mišović“ iz Čačka osvojila nagradu u vrednosti od 100.000 dinara za opremanje škole sportskim rekvizitima.

 

aleksandar kukoljMnogobrojne zvanice i građani prisustvovali su još jednom tradicionalnom „Olimpijskom druženju sa Vojvođanskom bankom“na centralnom gradskom trgu u Požegi. Vojvođanska banka i Olimpijski komitet Srbije nastavili su da promovišu olimpijske vrednosti organizujući interesantna sportska nadmetanja zadecu od četvrtog do šestog razreda osnovnih škola.

Pored takmičenja, osnovci su imali priliku da učestvuju i u edukativnom kvizu i provere svoje znanje o Olimpijskim igrama, ali i da se druže sa reprezentativcem Srbije u džudou-Aleksandrom Kukoljem.

 

„Raduje me kad vidim kako deca uživaju u igri, učenju i naravno sportu. Mislim da ovakvi događaji kod klinaca podstiču građenje dobrih i zdravih navika i verujem da ih motivišu za dalje bavljenje sportom. Znam koliko je sport meni pomogao i siguran sam da deci može da pomogne u građenju zdravog sistema vrednosti i uopšte odnosa prema životu,” rekao je Aleksandar Kukolj reprezentativac Srbije u džudou, koji se trenutno bori za plasman na Olimpijske igre u Riju 2016.

Glavnu nagradu u vrednosti od 100.000 dinara za opremanje škole sportskim rekvizitimazahvaljujući Vojvođanskoj banci osvojila OŠ „Dragiša Mišović“ iz Čačka,koja je bila najbolja od svih škola iz Čačka, Obrenovca, Priboja i Loznice, dok je u Požegi najbolja bila OŠ „Petar Leković“.

 

„Želja nam je da decu naučimo sportskim vrednostima, timskom duhu, upornosti i istrajnosti, kao i da im omogućimo da svojim trudom i znanjem osvoje opremu za svoju školu. To su, takođe, vrednosti na kojima i mi u Vojvođanskoj banci gradimo našu korporativnu kulturu i koje želimo da prenesemo na najmlađesugrađane“, izjavila je ovim povodom direktorka filijale Vojvođanske banke u Požegi, Zorica Rogić.

Predstavnik lokalne samouprave,zahvalio se učenicima koji su učestvovali u takmičenju, kao i Vojvođanskoj banci i Olimpijskom komitetu Srbije na organizovanju ovog sportskog druženja, kojim je napravljen uvod u olimpijsku godinu i Igre u Riju.

Želimo ovakvim aktivnostima da podstaknemo najmlađe da što manje vremena provode ispred kompjutera, da se bave sportom i tako praktikuju zdrav stil života. Takođe, podržavamo Olimpijsko druženje sa Vojvođanskom bankom zbog njegovog obrazovnog karaktera, jer takmičari moraju da pokažu svoje znanje i poznavanje istorije Olimpijskih igara“, izjavio je Srđan Stevanović, koordinator Kalncelarije za mlade u Požegi.

 

Vojvođanska banka je već četvrti olimpijski ciklus za redom zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije, a projekat „Olimpijsko druženje sa Vojvođanskom bankom” je samo jedna od aktivnosti koju banka realizuje u cilju podrške sportu i promocije olimpijskih vrednosti.
ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.