Bez struje sela u okolini Prijepolja,Priboja i Nove Varoši (video)

Oko 3.500 potrošača u mestima Zlatiborskog okurga, u opštinama Nova Varoš, Prijepolje i Priboj i danas je bez struje posle olujnog vetra koji je prouzrokovao kvarove na dalekovodima i niskonaponskoj mreži.

 

 dalekovod sneg
Ekipe Elektrodistribucije su na terenu kako bi otklonile kvarove i iskakanja iz mreže, a meštani su se oragnizovali na raščišćavanju puta.
 
Vetar je najviše problema stvorio u opštini Priboj gde je bez struje ostalo oko 2.000 domaćinstava usled kvara na dalekovodima i na 70 trafostanica.
 
Bez struje su ostali meštani sela Goleša, Mažići, Kalafati, Bučja i Kratova.

 

 
U Novoj Varoši je zbog kvara na dalekovodima i 60 manjih trafostanica trenutno bez struje oko 1.000 domaćinstava u selima Akmačići i Amzići.
 
Načelnik Odeljenja za vanredne situacije iz Prijepolja, Goran Posrkača izjavio je da je u toj opštini bez struje ostalo oko 400 domaćinstava u selima Kamena Gora, Babine i Sopotnica.

 

 
Olujni vetar koji je juče kasno popodne duvao u prijepoljskom selu Kamena Gora, čupao je betonske bandere, stoletne smrče, reklamne table i saobraćajne znakove, rekao je Tanjugu predsednik Mesne zajednice Živko Kijanović.
 
„Ovako nešto ne pamte ni stariji meštani. To smo viđali samo u filmovima! Vetar je duvao takvom silinom da je za sobom ostavljao pustoš“, rekao je Kijanović i dodao da je u većem delu sela nestalo struje kao i u okolnim selima jer je oštećena niskonaponska mreža.
 
Kijanović je naveo da su locirana tri kvara na dalekovodu, a niskonaponska mreža je u jako lošem stanju.
 
„Ono što smo uspeli da vidimo su oborene bandere kako drvene tako i betonske, a žice su svuda po tlu“, rekao je Kijanović.
 
Prema njegovim rečima, ekipe Elektrodistribucije iz Prijepolja su na terenu kako bi otklonile kvarove, a meštani su se oragnizovali na raščišćavanju puta.
 
Vetar još uvek duva, ali slabijeg intenziteta, a radove može da odloži ledena kiša koje je jutros počela da pada, rekao je Kijanović.
Tanjug

You may also like...

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.