Obrani vršački vinogradi (VIDEO)

UŽICE – Iako oslabljeni košarkaši Slobode velikom energijom i zalaganjem protiv Vršca došli do svoje šeste pobede u sezoni.

I pored velikih kadrovskih problema Sloboda je može se slobodno reći, lako došla do svoje šeste pobede u ovom prvenstvu. Kod Vršca se osetio veliki umor od velikog broja utakmica što na njih ostavlja veliki danak, jer se sve svodi na putovanje i igranje utakmica. Sa druge strane Sloboda i dalje bez Hristova, Ćubića i Otaševića koji je doduše bio u rosteru ali samo kao neko ko popunjava broj, pa su oni koji su spremni imali veliki napor i bojazan od velikog broja ličnih grešaka.

Igrači koji imaju najveću minutažu moreju da vode računa o svakom potezu jer bi bilo kakav nepromišljen potez ekipu mogao da košta poraza. Veoma dobro su košarkaši Slobode otvorili utakmicu, ređali su dobre napade koje su krunisali koševima dok su se gosti dosta mučilii na svim pozicijama. Simić i Marić su davali ton igri a ostali su ih partili pa je prva četvrtina rešena u korist Slobode 24:17. Nastavili su igrači da dogovoreno iz svlačionice prenose na teren pa je razlika u korist Slobode rasla. Za trenutak se probudio i Lovet, pokazao da je ume da pogodi ali i da asistira. Najveću prednost u ovom periodu igre Sloboda je imala u 16. minutu pri rezultatu 38:27 a na poluvremenu je ona iznosila +13, 48:35.

Bilo je dosta lepih akcija tokom utakmice, uglavnom Slobodinih igrača a u 32.minutu Crnić je pokazao eksplozivnost i pored statične odbrane zakucao loptu u koš, i tako podigao publiku na noge. Ekipa Vršca je totalno pala u svim segmentima igre pa je u 24. minutu na semaforu stajalo 64:40. Tu je pitanje pobednika već bilo viđeno a kada su po pet ličnih zaradili Paunović i Čomagić priliku su dobili Kovačević i Krstić. Bez obzira na poslednju deonicu koju je Vršac rešio u svoju korits 27:16, pitanje pobednika nijednog trenutka nije dolazilo u pitanje.  Na kraju konačnih 88:77 (24:17; 24:18; 24;24:15;17:26).

U Slobodi su se svi sem Kovačevića upisali u strelce, a dvocifreni su bili Simić 23, Lovet 13, Marić 12, Crnić 11 i Čomagić 10 poena. Kod gostiju najprecizniji je bio Kapetanović sa 15, Jovanović je ubacio 12 a Silađi 11 poena. Zaslužena pobeda domaće ekipe, koju u sledećm kolu čeka gostovanje u Zemunu ekipi Mladosti

Zanimljiv podatak je da je na utakmici protiv Vršca bilo između 800 i 1000 gledalaca a da je prodato 275 ulaznica. Neko je zakazao, Lujo ili obezbeđenje! Ali nije ni važno, bitno je da ima gledalaca i da je užička hala jedna od najposećenijih ako ne i najpunija u KLS.

You may also like...