Novovaroška deca dobila igralište

NOVA VAROŠ – Novovaroški mališani dobili su savremen kutak za igru u samom srcu grada, neposredno uz Trg vojvode Petra Bojovića. Dečije igralište „Za srećnije detinjstvo“ koštalo je 4,5 miliona dinara i finansirano je iz lokalne kase, a radove je izvela firma Maraton LDN.

Na igralištu površine 200 kvadratnih metara instalirano je 9 sprava za igranje dece uzrasta do 12 godina: penjalice, klackalice, ljuljaške. Igralište je osvetljeno i pokriveno video nadzorom, 24 časa dnevno. Opremu za video nadzor, vrednu 1200 dolara, donirao je Ratomir Pešterac, vlasnik firme Videosec.

Foto: PP media

Predsednik opštine Radosav Vasiljević je prilikom otvaranja igrališta podsetio da je Nova Varoš na drugom mestu u Srbiji po budžetskim izdvajanjima za podsticaj nataliteta.

„Svako novorođeno dete u našoj opštini dobija od 100 do 500 hiljada dinara, od prvog do petog deteta. Igralište je samo jedan segment na ovom polju borbe za povećanje nataliteta i predato je na dar najmlađim Novovarošanima“, kazao je Vasiljević.

Druga faza izgradnje igrališta predstavlja ozelenjavanje Trga i postavku behaton ploča na površini od 650 metara kvadratnih na platou oko igrališta. Planirana vrednost radova u ovoj fazi iznosi oko 1,8 miliona dinara, a završetak se očekuje do kraja juna.

PP Media

 

You may also like...