Nova Skupština, nova uprava (VIDEO)

UŽICE – Fudbalski klub Sloboda je i zvanično dobila novo rukovodstvo na čelu sa Božidarom Opačićem.

Tektonski poremećaji koji od letos potresaju Fudbalski klub Slobodu i dalje ostavljaju trag u svim strukturama kluba. Veliki dugovi, uprava koja potražuje uložen novac, razoren igrački kadar, kašnjenje sa početkom priprema, loša selekcija igrača i tako u nedogled. Tračak nade pojavio se u Božidaru Opačiću, koji je u Užice stigao kao spasilac, ali nije baš sve  kao što su mnogi mislili. U Užice su svakodnevno stizali igrači sa svih strana, tražio se model koji bi u najkraćem mogućem roku dao rezultat. I ništa nije krenulo po zacrtanom planu. Rezultati prvog tima izuzetno loši, na to se nadovezuje i iznenadni odlazak Milana Bosanca sa klupe Slobode jer je bio uplašen posle pretnje jednog igrača, pa štrajk igrača zbog navodno neisplaćenih plata. Sve je kulminiralo izjavom sportskog direktora Božidara Opačića da ima jaku opoziciju u bivšoj upravi i Josipu Ristanoviću, koji bi po njegovim rečima hteli da on daje novac a oni da ga troše. Iz tog, ali i iz razloga što je upravni odbor bio u ostavci kao i Skupština bilo je krajnje vreme da se ova dva tela formiraju kroz nove izbore. Predloženo je 35 članova Skupštine od čega 22 predlaže Upravni odbor, po dva člana daje radna zajednica, igrački kadar, navijači i treneri dok sekcija veterana predlaže pet kandidata. Od 35 članova pojavilo se 33 tako da je Skupština imala kvorum za rad i odlučivanje.

Za predsednika Skupštine je izabran bivši igrač Slobode Zoran Jovičić a za zamenika Boško Lekić. Odmah nakon toga predloženi mandatar je izneo svoje planove za razvoj FK Sloboda gde je istakao rad sa mlađim kategorijama, iz čega bi trebalo da protistekne kvalitet za prvi tim. Takođe Opačić smatra da će zaživeti projekat Alaves, odnosno da će Sloboda postati razvojni klub španskog kluba iz Primere.

Kako je klub u dugu od preko 900.000 evra novi mandatar ima ideju da se oformi Sportsko društvo Sloboda koje bi činila tri kluba. Time bi FK Sloboda nesmetano mogla da radi, blokiran račun bi se punio novcem od prodaje igrača dok bi novootvoren račun bio otvoren za potencijalne sponzore  i na taj način klub bi se polako stabilizovao.

Sloboda u ovom trenutku drži fenjer Prve lige Srbije i čini se da će svetlo tog fenjera još dugo osvetljavati stadion Slobode. Na pitanje ukoliko dođe do neželjenog neuspeha da li Božidar Opačić ostaje uz Slobodu, sledi odgovor…

 

 

You may also like...