Nekompletni na Kolubaru (VIDEO)

UŽICE – Košarkaši Slobode sa dosta kadrovskih problema dočekuju Kolubaru u 20. kolu 2. muške košarkaške lige.

Do kraja je ostalo još sedam kola i da bi Sloboda ostvarila zacrtan plan sa početka prvenstva a to je plasman u KLS, utakmice koje igraju kod kuće moraju da se pobede. Prva je protiv Kolubare, ekipe koja je Slobodi jedina nanela poraz u prvom delu prvenstva. Situaciju komplikuju povrede Pajevića i Anđića čime se drastično smanjuje rotacija tako da igrači koji su spremni moraju da daju više od maksimuma kako bi se ostvarila veoma važna pobeda. Stefan Simić smatra da će ekipa pronaći način da ostvare 18 pobedu.

Isto razmišlja i Miroslav Radić igrač koji u proseku na terenu provodi nešto manje od 28 minuta. Uzima malo šuteva ali kada se odluči za završnicu ruka mu je sigurna. U šutu za dva poena ima procenat 60,6 a za tri 41,6%. Ekipa Kolubare je dobro skenirana i ako se ispoštuje dogovor problema ne bi trebalo da bude.

Kolubara u Užice dolazi sa skorom od 8 pobeda i 11 poraza. Veoma su drag gost jer su na 9 gostovanja ostvarili samo jednu pobedu i doživeli osam poraza. Kao gosti u proseku postižu 70.8 poena a primaju 80.8. Sloboda je najefikasnija ekipa u ligi sa 88.1 poeneom po meču i ako tako bude u subotu Užičani će za korak biti bliži svom cilju. Utakmica Sloboda Kolubara počinje u 19 sati.

You may also like...