Nedimović najavio subvencije malinarima

BEOGRAD-Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Branislav Nedimović danas je na sastanku u Beogradu s proizvođačima malina rekao da postoji spremnost da im se pomogne subvencijama, da bi im se smanjili troškovi proizvodnje i da bi kupili repromaterijal.

Nedimović je razgovarao s predstavnicima Udruženja „Limska dolina“ iz Prijepolja i iz Priboja, i Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Užica.

Sastanak je dogovoren pošto su malinari, nezadovoljni otupnom cenom i podrškom države, krajem prošle i početkom ove nedelje u Prijepolju blokirali magistralni puta ka Crnoj Gori.

Saopšteno je da je na današnjem sastanku postignut dogovor da zbog „poremećaja na tržištu“, Ministarstvo poljoprivrede „obezbedi komunikaciju“ predstavnika proizvođača i otkupljivača malina „u cilju ravnomernog snošenja troškova koji su rezultat aktuelnih dešavanja u toj poljoprivrednoj proizvođi“.

Očekuje se da Nacionalni savet za malinu utvrdi cene proizvodnje maline u raznim krajevima Srbije, i krajnje izvozne cene tog voća.

Dogovoreno je da se zajednički „obezbedi investitor“ koji bi izgradio „prerađivačke kapacitete“. čime bi se proizvođačima obezbedio sigurniji plasman maline.

Beta

 

You may also like...