Najbolji hard enduro vozači na Tari

TARA – Šesta Xross Challenge trka biće održana od 14. do 16. juna na Tari i ugostiće oko 150 hard enduro vozača iz 11 svetskih zemalja.

Takmičari će tokom tri dana preći oko 200 kilometara vozeći motore uz ekstremne uzbrdice, niz strme nizbrdice, kroz kamenjare, šance, potoke, blato, prašinu i sve druge prepreke koje im se nađu na putu, a koje će trku učiniti dodatno težom.

FOTO: XROSS-TEAM.COM

U petak 14. juna vozači će testirati svoju veštinu i spretnost na Prologu – specijalnom poligonu na kome će motore voziti preko ogromnih balvana, kamenjara i zemljanih doskoka. Prolog će biti napravljen na Kaluđerskim barama na Tari i to će ujedno biti najzanimljiviji segment za gledaoce, jer se sve dešava na jednom mestu.

FOTO: XROSS-TEAM.COM

U subotu i nedelju trasa kojom takmičari voze vodi kroz planinu, pa će organizatori, kao i prethodnih godina, neposredno pred trku objaviti detaljnu satnicu i spisak lokacija na kojima će publika moći da gleda trku i bodri vozače.

Xross Challenge je najmasovniji moto događaj u Srbiji i jedna od najboljih hard enduro trka u ovom delu Evrope koja svakog juna na Tari okuplja neke od najboljih svetskih vozača u tom sportu.

Infoera

You may also like...